Dominacija Velike Britanije u štafetama za kraj EP

Autor: Beta Beta
nedelja 12.08.2018.
23:46
Izvor: Beta

Muška i ženska štafeta Velike Britanije trijumfovale su večeras za kraj Evropskog prvenstva u Berlinu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Britanci su bili najbrži rezultatom 37,8 sekundi, ispred štafeta Turske i Holandije, kojima nisu bili dovoljni nacionalni rekordi.

Najbrža je bila i ženska britanska štafeta, rezultatom 41,88 sekundi, što je najbolji rezultat sezone.

Srebrnu medalju osvojile su atletičarke iz Holandije, a bronzanu iz Nemačke.

Švedski atletičar Armand Duplantis osvojio je zlatnu medalju u skoku motkom, rezultatom 6,05 metara, ispred Timura Morgunova i svetskog rekordera Renoa Lavilenijea.

Najbolji u troskoku bio je Nelson Evora iz Portugala, ispred Aleksisa Kopelja iz Azerbejdžana i Grka Dimitriosa Ciamisa.

Poljakinja Anita Vlodarčik trijumfovala je u bacanju kladiva, rekordom evropskih šampionata od 78,94 metra, ispred Aleksandre Tavernije, koja je oborila francuski rekord, i Joane Fjorodov iz Poljske.

Laura Muir iz Velike Britanije bila je najbrža u trci na 1.500 metara, ispred Sofije Enaui iz Poljske i takodje Britanke Laure Vajgtman.

Nemačka atletičarka Gesa Krauze osvojila je zlatnu medalju na 3.000 metara stipl, ispred Fabijen Šlumf iz Švajcarske i Karoline Grevdal iz Norveške.

Rekord šampionata oboren je u trci na 5.000 metara, u kojoj je rezultatom 14 minuta i 46,12 sekundi trijumfovala Holandjaka Sifan Hasan, ispred britanske atletičarke Eltiš Mekkolgan i Jasemin Džan iz Turske.

Ne propustite