CIlj Srbije na ekipnom prvenstvu Evrope - Opstanak!

Autor: Beta Beta
petak 23.06.2017.
14:48
Izvor: Beta

Atletska reprezentacija Srbije će se predstojećeg vikenda takmičiti na ekipnom prvenstvu Evrope, a selektor Slobodan Popović rekao je danas da od svih takmičara očekuje borbu za svaku poziciju i bod više.

Beta
Beta

Povezane vesti

Atletska reprezentacija Srbije će se predstojećeg vikenda takmičiti na ekipnom prvenstvu Evrope, a selektor Slobodan Popović  rekao je danas da od svih takmičara očekuje borbu za svaku poziciju i bod više.

Srbija će se na ekipnom prvenstvu Evrope nadmetati sa reprezentacijama Austrije, Hrvatske, Kipra, Mađarske, Islanda, Letonije, Litvanije, Moldavije, Slovenije, Slovačke i Izraela, navodi se u saopštenju Atletskog saveza Srbije.

Zbog priprema za Svetsko prvenstvo u Londonu, koje se održava u avgustu ove godine, u Tel Avivu neće nastupiti Ivana Španović, Mihail Dudaš i Asmir Kolašinac.

Među glavnim srpskim adutima na takmičenju u Tel Avivun treba izdvojiti Amelu Terzić koja će trčati na 1.500 i 3.000 metara.

Pored nje, takmičiće i Olivera Jevtić na 5.000 metara, Biljana Topić skakaće troskok, Dragana Tomašević bacaće disk, Lazar Anić će skakati u dalj, a velike šanse imaće i Tamara Salaški na 400 metara, kao i Milan Ristić na 110 metara s preponama.

Zbog oslabljenosti srpske ekipe cilj je ostati medju prvih osam, od ukupno 12 zemalja.

"Liga Evrope je specifično takmičenje u kojem se zajedno boduju nastupi i muškog i ženskog dela  reprezentacije. Od svih takmičara očekujem borbu za svaku poziciju i bod više, što sam im i predočio na poslednjem sastanku. Samo sa takvim pristupom možemo da ostvarimo cilj i ostanemo u ovom rangu takmičenja", rekao je selektor Popović.

Ne propustite