Branković: "Očekujem barem jednu medalju u Berlinu!"

Autor: Beta Beta
petak 03.08.2018.
23:40
Izvor: Beta

Najviše nade ulaže u Ivanu Španović.

Epa/David Aguilar
Epa/David Aguilar

Povezane vesti

Direktor Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković izjavio je danas da očekuje najmanje jednu medalju na Evropskom prvenstvu u Berlinu, a da je uspehu najbliža Ivana Španović u skoku u dalj.

"Naša reprezentacija je šarenolika, imamo i debitanata. Iako smo na svakom od tri poslednja šampionata Evrope osvojili po dve medalje, nismo atletska velesila da bih nešto obećavao. Verujem, ipak, da će Ivana Španović, koja brani titulu iz Amsterdama, zlatom obradovati celu naciju i nas koji radimo za atletiku", rekao je Branković.

On je ocenio da je Španovićeva najdominantnija atletičarka na svetu u poslednjih nekoliko godina.

"Neće joj biti lako, tu su dve Nemice i dve Britanke. Njih pet su na nivou od sedam metara, pa će medalja u Berlinu biti izuzetno skupa. U poslednje tri ili četiri godine, niko nije napravio ono što su Ivana i njen trener (Goran Obradović učinili)", istakao je direktor ASS-a.

Branković je danas posetio srednjeprugašicu Amelu Terzić i njenog trenera Rifata Zilkića, koji na Kopaoniku privode pripreme za Evropsko prvenstvo u Berlinu.

Srbija će na takmičenju u Nemačkoj, koje je na programu od 7. do 12. avgusta, imati ukupno 12 predstavnika.

"Očekujem dosta finala. Ako naši atletičari budu na nivou svojih najboljih rezultata, verujem da neka od tih finala mogu da se pretvore u iznenadjujuće medalje", naveo je Branković.

Ne propustite