Bolt za malo bez finala!

Autor: Beta Beta
nedelja 23.08.2015.
14:12
Izvor: Beta

Američki atletičar Džastin Getlin i Jamajčanin Jusein Bolt plasirali su se danas u finale trke na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Pekingu.

Beta/AP Photo/Mark Schiefelbein
Beta/AP Photo/Mark Schiefelbein

Povezane vesti

Getlin, koji je bio vrlo ubedljiv u polufinalu, imao je ukupno najbolje vreme, pošto je kroz cilj prošao za devet sekundi i 77 stotinki.
 
Bolt, svetski rekorder i olimpijski i svetski šampion, trčao je u prvoj polufinalnoj trci, a stazu je pretrčao za devet sekundi i 96 stotinki, što je ukupno treći rezultat u polufinalu.
 
Jamajčanin je vrlo loše startovao i na polovini staze je izgledao kao i da neće izboriti finale, ali je onda ubrzao i u poslednjih nekoliko metara stigao do prvog mesta i finala.
 
Mesto u finalu obezbedio je i Tajson Gej koji je bio najbrži u trećoj polufinalnoj trci s vremenom devet sekundi i 96 stotinki.Pored njih u finale su se plasirali i Kanađanin Ande de Gras, Amerikanci Majk Rodžers i Trejvon Bromel, Jamajčanin Asafa Pauel, Kinez Bingtijan Su i Francuz Džimi Viko.
 
Svi finalisti trčali su ispod 10 sekundi.Finale na 100 metara je danas u 15.15.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Andres
Sunday, 23.08.2015
14:18

ocajan start, malo je falilo da padne.. ali on je jedini covjek koji je sposoban da onakav zaostatak pretvori u pobjedu i plasman. morace u finalu mnogo mnogo bolje startovati, getlin je u strasnoj formi

avatar
Di Magia
Sunday, 23.08.2015
15:03

Getlin je dopingovan... Retko koji sprinter postavlja sopstveni rekord u 33. godini...

avatar
Don Andres
Sunday, 23.08.2015
15:57

moguce, a mozda se samo odlicno spremio i tempirao formu.. kako god sama tehnika trcanja mu je besprekorna, ali nista ne pomaze protiv bolta. kako dominantan trkac