Beograd spreman za maraton, očekuje se rekordan broj učesnika

Autor: Beta Beta
petak 20.04.2018.
14:56
Izvor: Beta

Grad Beograd u potpunosti je spreman za predstojeći 31. po redu maraton, na kojem će učestvovati više od 7.000 takmičara iz više od 70 zemalja, saopštili su danas organizatori.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini grada da se očekuje više od 7.000 učesnika maratona i polumaratona iz "verovatno 72 ili 73 zemlje".

On je dodao da se Trci zadovoljstva očekuje oko 20.000 učesnika.

"Grad Beograd je u potpunosti spreman za spektakl koji nas očekuje. Očekuje nas rekordan broj učesnika iz rekordnog broja zemalja. Iz godine u godinu Beogradski maraton obara rekorde i to je važno, ne samo zbog promocije sporta, nego i što time potvrđujemo i primat Beograda kao najbolje turističke destinacije u ovom delu Evrope", rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Na ovogodišnjem Beogradskom maratonu učestvovaće više od 400 osoba sa invaliditetom, više od 500 učesnika biće i u programu "Mama fit", a trčaće i oko 250 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, najavio je Mali.  

Mali je naveo i da će Beogradski maraton i ove godine podržati nacionalnu kampanju borbe protiv raka, kao i kampanju za borbu protiv astme.

Novina na ovogodišnjem maratonu biće i učešće Beogradske filharmonije, koja će nastupati na Mostu na Adi.

"I to će doprineti tome da Beogradski maraton bude pravi spektakl", rekao je Mali.

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac kazao je će na programu biti Vivaldi.

"Beogradska filharmonija će sačekati takmičare na Mostu na Adi s novobeogradske strane i biće im podrška u tom delu koji je najteži za trčanje. Očekuje se oko 28.000 učesnika. Mi imamo iskustva s koncertima na otvorenom gde smo sakupili otprilike taj broj, ali je ovo prvi put da ćemo imati publiku koja beži. Plaši me da im ne predje u naviku i da krenu da istrčavaju iz Kolarca", rekao je Tasovac.

Beogradski maraton počeće sutra u 10.00 ispred Crkve svetog Marka.

Ne propustite