Banjica videla skok sezone Ivane Španović

Autor: Beta Beta
sreda 21.02.2018.
23:23
Izvor: Beta

Srpska rekordera u skoku u dalj Ivana Španović pobedila je večeras u Beogradu na trećem mitingu Serbian open najboljim rezultatom u svetu u ovom trenutku.

Beta/Olimpijski komitet Srbije/Ev
Beta/Olimpijski komitet Srbije/Ev

Povezane vesti

Srpska rekordera doskočila je na šest metara i 93 centimetra što jo je donelo prvo mesto na Serbian openu i najbolji rezultat na svetu u tekućoj godini.

Španovićeva je imala odličnu seriju skokova u atletskoj hali na Banjici.

Ona je počela skokom od 6,64 metra, u drugoj seriji je izjednačila rekord mitinga (6,85 metara), a onda je u trećoj seriji usledio najbolji skok sezone od 6,93 metra, što je ujedno i novi rekord Serbian opena.

"Miting u Beogradu odrađen je u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo i planirali smo da uradimo jedan jači trening. Očekivali smo skokove oko 6,80 metara, tako da je trening u potpunosti uspeo i cilj je maksimalno ispunjen. Ivana će spremno dočekati Svetsko prvenstvo i biti u poziciji da se bori za zlatnu medalju", rekao je trener Goran Obradović.

Tim rezultatom Španovićeva je najavila da će Svetsko prvenstvo koje se održava u Birmingemu od 1. do 4. marta dočekati u vrhunskoj formi.

Ne propustite