Atletski savezi Srbije i Hrvatske potpisali ugovor o saradnji

Autor: Lazar Mitrović
petak 11.12.2015.
00:10
Izvor: Sportske.net

Istorijski trenutak dva saveza 'Kraljice sportova'.

ass.org.rs
ass.org.rs

Povezane vesti

Veliki trenutak u istoriji srpskog i hrvatskog sporta desio se 10. decembra, kada su predstavnici saveza dve zemlje potpisali ugovor o protokolarnoj saradnji.

U prostorijama kompanije ComTrade, ugovor su potpisali predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, i predsednik Atletskog saveza Hrvatske Ivan Veštić, piše Telegraf.

"Ovaj ugovor podrazumeva međusobnu saradnju u cilju daljeg razvoja atletike, unapredjenju stručnog rada (organizovanje zajedničkih stručnih tribina i seminara za edukaciju sportskih stručnjaka), učešće atletičara na takmičenjima koje organizuju ugovorne strane, organizovanje zajedničkih atletskih kampova, izgradnju nove atletske i sportsko-turističke infrastrukture, zajednički nastup u projektima Evropske komisije i EA" – rekao je predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

"Cilj ovog sporazuma jeste zajednički napredak i zajednički interesi u raznim područjima. Divim se rukovodstvu Atletskog saveza Srbije i onim što su postigli u poslednjih nekoliko godina. Nadam se da ćemo zajedno napredovati još više" – rekao je Ivan Veštić.

Nakon protokolarnog dela, predsednik hrvatskog saveza je plakete našim učesnicima Evropskog prvenstva u Splitu koje je održano 1990.godine, tačnije pre 25.godina. Među učesnicima bili su Dragutin Topić (zlatna medalja skok u vis) , Snežana Pajkić (zlatna medalja 1500m), Biljani Petrović (srebrna medalja skok u vis), i Slobodan Branković (bronzana medalja 400m).

Posebnu plaketu dobio je i tadašnji savezni kapiten Dane Korica.

atletika

Ne propustite