Preporuka: SofaScore aplikacija za praćenje rezultata uživo

  • Autor: Đorđe Đokić

  • 17. novembar 2014.

  • 16:20

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Svakako da je izbor aplikacije za praćenje rezultata utakmica uživo veoma bitan ako ste veliki ljubitelj sporta. Dosta ih je na tržištu, mi vam predstavljamo jednu od najboljih.

Preporuka: SofaScore aplikacija za praćenje rezultata uživo
SofaScore.com je portal koji se bavi prenosom rezultata u realnom vremenu za preko 500 fudbalskih liga, kupova i turnira. Uz rezultate donose nam statistiku utakmica, tabele liga i informacije o nadolazećim utakmicama. Utakmice svih fudbalskih liga se momentalno ažuriraju na portalu i u aplikaciji tako da precizno možete pregledati koji je minut meča, u kom minutu je postignut gol, koji je trenutni rezultat, koji je rezultat na poluvremenu i kraju utakmice. Takođe imate na uvid informacije o strelcu i asistentu, dodeljenim kartonima, zamenama, povredama i statistici tekuće ili odigrane utakmice. Za pasionirane ljubitelje fudbala sjajno je i to što SofaScore.com u svim vodećim ligama tokom uživo utakmice ima svog komentatora.

U okviru ovog portala u implementiranom kalendaru možete pogledati sve odigrane utakmice i informacije o njima. Naravno u kalendaru možete pogledati i koji su to mečevi koji tek trebaju da se odigraju.

Još jedna dobra funkcija je i što možete pinovat utakmice i tako lakše pratiti  rezultate samo mečeva koji vas zanimaju.

Da vas ne bi zamarali dugim redovima u kojima su ispisane kategorije i sportovi koje pokriva SofaScore, vi potražite željeni sport ili kategoriju na slici. Da ne biste brojali reći ćemo vam da SofaScore.com pokriva 21 sport sa 39 kategorija, odnosno lige iz 35 država.

SofaScore stiže u verzijama za iOS, Android i Windows Phone telefone.

SofaScore

Nakon preuzimanja i instaliranja vreme je da započnemo turneju kroz paletu opcija i kategorija. Među opcijama koje pogoduju korisnicima iz Srbije je i postojanje srpskog jezika u poslednjoj verziji aplikacije.

Dakle, startovali ste aplikaciju i sada ste na početnoj stranici koja kao podrazumevana izlistava utakmice na dnevnoj bazi koje su kategorisane po državama i događajima. Primetićete da se na kraju naziva države nalazi broj koji označava koliko se utakmica odigrava tekućeg dana. Dodirom na državu izlistaće se rezultati odigranih utakmica i vreme utakmica koje tek trebaju biti odigrane. Dodirom na rezultat možete direktno i uživo pratiti rezultat i statistiku.

SofaScore

Takođe na toj stranici možete pogledati da li je bilo kartona, gde se utakmica igrala, naziv stadiona, ime i nacionalnost sudije. Prevlačenjem prsta sa desne na levu stranu prelazite na sledeću stranicu, a ima ih pet. Prva je “informacije o meču, druga “statistika”, treća “tabela”, četvrta “postavke” i peta “mečevi”. Nema mnogo toga da se kaže, sve je rečeno navodeći imena stranica. Ispod su slike kako te stranice izgledaju i koje informacije pružaju.

SofaScore

Da se vratimo na početnu ponovo. Kao što vidite pored kategorije “utakmice” su još dve kategorije “lige” i “omiljeno”. Tim kategorijama se pristupa dodirom na naziv ili prevlačenjem prsta. Što se tiče kategorije “lige” princip je isti kao i u kategoriji “utakmice” samo što se ovde izlistavaju nazivi svih liga. “Omiljeno” je već "biser" ove aplikacije ako nas pitate jer tu možete pratiti samo prethodno pinovane, države, lige ili mečeve.

Na vrhu početne stranice u desnom uglu nalaze se dve ikonice. Jedna od njih je donešena poslednjim ažuriranjem aplikacije. U pitanju je skraćenica za “uživo” utakmice. Ikonica preko sebe ima mali broj koja označava koliko se mečeva trenutno odigrava. Dodirom na ikonicu pristupate svim tekućim mečevima direktnim pregledom rezultata. Za detaljne informacije o meču morate dodirnuti na željeni.

Pored ikonice “uživo” se nalazi kalendar ikonica koja vas naravno vodi u...? Pa kalendar svakako! Tu možete po mesecu i datumu pregledati informacije o odigranim utakmicama i nadolazećim. Dodirnuvši datum vraćate se na početnu gde u kategoriji “utakmice” možete pregledati rezultate o svim odigranim utakmicama.
Sa leve strane početne stranice pri vrhu se može naći padajući meni u kom odabirate sport koji želite da pratite. Filozofija prikaza je potpuno ista za sve sportove. Menjajući sport menjate nazive država u kojima se taj sport odigrava i lige. Ceo interfejs i kategorisanje ostaju nepromenjeni.

SofaScore

Pored padajućeg menija se nalaze tri crtice koje vode do kontrolne table. Na toj tabli se nalaze par sitnih opcija. Jedina opcija koja nije nebitna u tom nizu je “profil”. Tu se možete registrovati i ulogovati na svoj profil. Registrovanjem se rešavate dosadnih reklama. Toplo preporučujemo da se ulogujete pomoću društvene mreže. Dalje u nizu opcija na panelu nalazi se “lupica” preko koje možete pretraživati rezultat. Zatim skraćenicu za popularne utakmice, Sofa Super Cup, i podešavanja. U podešavanju možete modifikovati razne opcije vezane za notifikacije i zvuk.

SofaScore

Aplikacija se toliko razgranava da dodirima možete doći do informacija o klubovima, postavci kluba pa čak možete pogledati sliku i individualne informacije o igraču.

Nadamo se da smo uspeli da što bolje predstavimo SofaScore aplikaciju! Ukoliko vam se dopada i hoćete da je imate na svom telefonu, možete je skinuti sa odgovarajućeg marketa.

Verzija za Android

Verzija za iPhone

Verzija za Windows phone
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari