Srbija na korak od istorijskog uspeha!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.05.2015.
11:39
Izvor: Sportske.net, saaf.rs

Juniorska reprezentacija Srbije u američkom fudbalu nalazi se na pragu plasmana na Evropsko prvenstvo. Do ostvarenja tog cilja ostala je još samo jedna prepreka.

saaf.rs
saaf.rs

Povezane vesti

Samo još jedan korak deli juniorsku reprezentaciju Srbije od plasmana na Prvenstvo Evrope, posle pobede nad vršnjacima iz Holandije rezultatom 3:0 (0:0, 3:0,  0:0, 0:0), u polufinalu kvalifikacionog turnira u francuskom gradu Pesak, nadomak Bordoa.

Za trijumf protiv Holanđana, izabranicima selektora Blaže Bojića bila je potrebna granitna odbrana i samo jedan pogođen fild gol hladnokrvnog kikera Ivana Živanovića u drugoj deonici.

Upravo je Ivan Živanović i proglašen za MVP-a ovog polufinalnog meča, što je bilo donekle i očekivano obzirom da je bio jedini poenter i da je sigurnim šutem odlučio o prolasku u finale.

Osim toga, nijedan tim gotovo da nije ozbiljnije ugrozio protivnički. Vođena je rovovska borba ''na sredini terena'', u kojoj je, utisak je, srpski tim mnogo bolje iskoristio šansu. U takvim mečevima, veliku ulogu najčešće igraju greške, a srpski tim gotovo da nije imao one ozbiljnije, koje su mogle da imaju katastrofalne posledice.

Sa druge strane, Holanđani su delovali dekoncentrisano, a čak i kada bi napravili neku ozbiljniju akciju, već u sledećem napadu bi sve pokvarili nekom kaznom, kojih je bilo u izobilju od strane igrača u narandžastim dresovima.

Sada sledi finale, duel protiv Francuske, gde će reprezentacija Srbije imati priliku da ostvari istorijski uspeh i plasira se na Evropsko prvenstvo. Da neće imati lak zadatak govori i vrlo ubedljiva pobeda domaćina ovog turnira, koji je savladao vršnjake iz Italije rezultatom 35:0 (7:0, 14:0, 0:0, 14:0).

Finale je zakazano za nedelju, sa početkom od 14,30 časova, uz prenos na ovom linku.

Ne propustite