SAAF - Spremite se za "Serbian Bowl"!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 03.07.2014.
01:35
Izvor: Sportske.net

Finalni čin domaćeg šampionata američkog fudbala na programu je u subotu kada će se za trofej boriti beogradski Vukovi i kragujevački Divlji Veprovi.

saaf.rs
saaf.rs

Povezane vesti

Šampionat američkog fudbala za sezonu 2014 u subotu će biti okončan "Serbian bowl-om", finalnim susretom Vukova i Divljih Veprova.

Duel beogradskih Vukova i kragujevačkih Divljih Veprova zakazan je za subotu od 15 časova a igra se na terenu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji.


Ove godine, u Superligi su se takmičili sledeći timovi: Vukovi Beograd, Wild Boars Kragujevac, Novi Sad Dukes, Belgrade Blue Dragons, Imperatori Niš, Inđija Indians, Pančevo Panters, Mladenovac Forestlanders.

Finalni duel na Adi biće sjajan uvod u "Balkan bowl", koji će se održati u septembru ove godine.

Srpska asocijacija američkog fudbala trenutno broji 28 klubova. Od 2009. godine počelo je i takmičenje jukiorskih i fleg timova, a sport je sve popularniji i među ženama, pa postoji i osam ženskih ekipa.

Seniorska reprezentacija Srbije je 2012. godine osvojila prvo mesto na Evropskom prvenstvu C katogorije, kvalifikujući se za B grupu i plasirajući se među 10 najboljih ekipa u Evropi.

Ne propustite