SAAF ima novog predsednika!

  • Autor: Miloš Marković

  • 12. novembar 2013.

  • 00:50

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Na Skupštini održanoj u nedelju, Srpska asocijacija američkog fudbala dobila je novog predsednika.

SAAF ima novog predsednika!
Na mesto prvog čoveka Asocijacije, jednoglasno je izabran Rade Rakočević, uspešni biznismen, rođenom 1971. godine, koji je ime u poslovnom svetu stekao kao vlasnik brokerske kuće „Senzal“, dok je ona bila jedna od najuspešnijih na polju berzanskih poslova u periodu od 2000. do 2007. godine.

Sa svojom brokerskom kućom radio je sa velikim kompanijama poput Filipa Morisa, Kalsberga, Henkela, mnogim investicionim fondovima iz SAD, sa Skandinavskog poluostrva.

On je na mestu predsednika, posle tri godine uspešnog rada, zamenio Vuka Dinčića, koji je pritisnut privanim obavezama bio prinuđen da podnese ostavku. Dinčić će ostati aktivan u američkom fudbalu, ovog puta kao član Upravnog odbora, a Rakočević mu je zahvalio na dosadašnjem radu, istakavši da je zadovoljan što će i dalje biti deo tima.

"Akcenat u radu biće na više stvari, a pre svega na podizanju popularnosti i prepoznatljivosti američkog fudbala kao sporta koji ima veliki potencijal u našoj zemlji. Iako smo zadovoljni što trenutno okupljamo 1.700 igrača u ukupno 21 klubu, da smo za kratko vreme došli do pozicije broj 10 na reprezentativnom nivou u Evropi, želimo da još više povećamo masovnost, pomognemo razvoju novih klubova, u novim sredinama.", rekao je Rade Rakočević, novi predsednik SAAF.
 
Srpska asocijacija američkog fudbala imaće u novom sazivu nikada jači Upravni odbor, u kome će pored pomenutih Rakočevića, kao predsednika, i Dinčića, biti uspešni ljudi iz sveta biznisa. Tako će se među onima koji će donositi odluke naći Mihailo Janković, generalni direktor kompanije Knjaz Miloš, zatim Miša Lukić, član UO Američke privredne komore u Srbiji i potpredsednik UO Srpske asocijacije menadžera, pa Goran Topalović, direktor marketinga „Laste“.
 
Značajno je i prisustvo Nemanje Simeunovića,  regionalnog direktora Sportklub televizije, koja je do sada prenosima već znatno doprinela razvoju ovog sporta u Srbiji.

"Američki fudbal je jedan od najpopularnijih u svetu, a sa novim ljudima koji sam okupio i onima koji su do sada bili u savezu, želim da pokušamo da ostvarimo zacrtane ciljeve i poguramo ga tamo gde zaslužuje da bude.", zaključio je Rade Rakočević.

Inače, za vreme Dinčićevog predsedavanjem Upravnim odborom, seniorska reprezentacija je osvojila Evropsko prvenstvo C grupe u Austriji i Švajcarskoj 2012. godine, a zatim i obezbedila opstanak u B kvalitativnoj grupi u Milanu ovog leta. Za vreme njegovog mandata obezbeđena je i vredna donacija opreme od strane Svetske federacije američkog fudbala (IFAF), na osnovu koje je po prvi put ove godine pokrenuta „jut liga“.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari