"Patriote" prezadovoljne, Malkolm pročitao zadnji napad

Autor: Beta Beta
ponedeljak 02.02.2015.
11:01
Izvor: Beta

Junaci pobede Nju Ingland Patriotsa su bili prezadovoljni nakon završetka najgledanijeg događaja na planeti.

Beta/AP Photo/Matt York
Beta/AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Jedan od junaka pobede Nju Inglanda u ovogodišnjem Super boulu, Malkolm Batler rekao je danas da je znao šta će se desiti u poslednjem napadu Sijetla i da je tako presekao pas kojim je doneo titulu svom timu.

"Samo sam istrčao i odbio pas... Znao sam šta će da se desi. Naš defanzivni koordinator je jako pametan, a na gol-liniji u formaciji sa tri kornerbeka, znali smo da će da bace loptu. Samo sam bio brži od njega i uhvatio loptu", rekao je novajlija Batler nedugo posle noćašnjeg trijumfa.

Nju Ingland je rano jutros posle preokreta u Arizoni pobedio branioca titule Sijetl sa 28:24.

Sihoksi su imali napad, ali su se u drugom daunu odlučili za pas. Batler je presekao pas ispred end zone tako što je istrčao ispred Rikarda Loketija i uhvatio loptu Rasela Vilsona.

"Odigrao sam šta je trebalo da moj tim pobedi. Vredno sam radio na treninzima i samo sam jako želeo da igram i pomognem svom timu. Izašao sam i uradio sam tačno šta je trebalo. Bio sam potpuno spreman da igram... Gledao sam sa strane, želeo sam da uđem i bio sam spreman", rekao je Batler.

Najkorisniji igrač (MVP) finala bio je, međutim, Tom Brejdi koji je osvojio svoju četvrtu titulu. On je i pokrenuo preokret, pošto je osam minuta pre kraja Nju Ingland gubio sa 10 poena.

"Cele godine pokazujemo svoj karakter. Dugačko je bilo putovanje do titule. Ovo je velika pobeda, ostavili smo sve što imamo na terenu. Ključ pobede je bila naša mentalna snaga", rekao je Brejdi.

Ovaj kvoterbek bacio je loptu 50 puta na putu do trijumfa.

"Šta god treba za pobedu. Igrali smo sjajno u odbrani, a oni su veliki tim. Sve što smo imali smo upotrebili do poslednjeg napada. Ponosan sam na našu odlučnost. Cele godine smo to pokazivali. Svaki tim ima svoj put, a mnogo ljudi je izgubilo veru u nas vrlo rano, ali mi se nismo predavali i bili smo sabrani, što je sjajan osećaj", rekao je Brejdi.

MVP finala je skakao od sreće kada je Batler presekao pas.

"Malkom je odigrao neverovatan potez. Nismo zvali tajm-aut, a sat je otkucavao vreme do kraja. Znali smo da je u suštini to - to ako uspemo da ih zaustavimo. Video sam kako je presekao pas i nisam mogao da verujem. To je neverovatan potez, sjajan, šampionski. I moji saigrači su ga napravili. Napravili su neke fenomenalne stvari na terenu! Svi smo učestvovali i znao sam da će svi morati da učestvuju", rekao je Brejdi.

Ne propustite