NFL - Stilersi se 'ušunjali' u plej-of

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.01.2016.
11:58
Izvor: Beta

Pobedom nad Klivlendom fudbaleri Pitsburg Stilersa plasirali su se u plej-of fazu NFL-a, dok su Njujork Džetsi "izvisili" usled poraza od Bafala.

Beta/AP Photo/David Richard
Beta/AP Photo/David Richard

Povezane vesti

Ekipa Pitsburg Stilersa plasirala se prošle noći u plej-of američke fudbalske lige (NFL), posle pobede nad Klivlednom u poslednjoj utakmici regularnog dela sezone.

Stilersima je za plasman u plej-of, odnosno za "vajld kard" mesto, bila potrebna pobeda nad Klivlendom, ali i poraz Njujork Džetsa od Bafala.

Pitsburg je svoj deo posla odradio, slavio je sa 28:12, a pomogli su mu i Džetsi, koji su izgubili od Bafala sa 22:17.

Njujork BDžetsi su tako ostali bez plasmana u plej-of prvi put od 2010. godine.

Iz AFC konferencije u plej-ofu će, pored Stilersa, igrati i Nju Ingland, Denver, Sinsinati, Hjuston i Kanzas Siti. Iz NFC konferencije plasman u plej-of izborili su Karolina, Arizona, Minesota, Vašington, Grin Bej i Sijetl.

U prvim utakmicama doigravanja 9. januara, odnosno u "vajl kard" vikendu, sastaće se Kanzas Siti i Hjuston, odnosno Pitsburg i Sinsinati. Dan kasnije svoje utakmice odigraće Sijetl i Minesota, odnosno Grin Bej i Vašington.

Plej-of se potom nastavlja 16. i 17. januara, a tada pobednike mečeva "vajld kard" vikenda čekaju Denver i Nju Ingland, odnosno Karolina i Arizona.

Ne propustite