LŠ - Vukovi kreću u napad na titulu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.03.2015.
14:39
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Evrope započeće ovog proleća svoj drugi nastup u IFAF Ligi šampiona. Prošle godine titula je izmakla u poslednjem napadu pa Vukovi u novu sezonu ulaze sa jasnom ambicijom da se domognu trofeja.

saaf.rs
saaf.rs

Povezane vesti

Beogradski SBB Vukovi lagano hvataju ritam za početak takmičenja u novoj sezoni IFAF Lige šampiona u kojoj su prvi put učestvovali 2014. godine.

Premijerno učešće u elitnom takmičenju umalo je završeno osvajanjem trofeja ali su Helsinki Rostersi na 23 sekundi pre kraja finalnog meča postigli tačdaun i slavili trijumf rezultatom 36:29.

"Posle uspešne premijere i najvećeg uspeha u klupskoj istoriji kluba naša očekivanja, ali i reputacija u Evropi su porasli. Sada, već u kvalifikacionim utakmicama važimo za favorite i mnogi nas već vide na finalnom turniru" rekao je kapiten Vukova Ivan Nedeljković.

Prvu utakmicu u grupi Istok Vukovi igraju 18. aprila protiv Ljubljana Silverhoksa na Adi Ciganliji.

"Kao i uvek, ne prestajemo da sanjamo velike snove tako da vredno treniramo i spremamo se za kvalifikacije i domaće prvenstvo, u želji da ovoga puta ne ostanemo kratki za titulu u Ligi šampiona" zaključio je Nedeljković.

Pored SBB Vukova u grupi Istok nalaze se još pomenuti Silverhoksi iz Ljubljane ali i Istanbul Sultansi. Samo pobednik grupe Istok imaće tu čast da uzme učešće na fajnal-foru IFAF Lige šampiona.

Evo i kojih će se 9 klubova, pored gore navedenih, boriti za zvanje prvaka Evrope u novoj sezoni IFAF Lige šampiona:

Karlštad Crusaders (Švedska), Kopenhagen Towers (Danska), Helsinki Roosters (Finska), L’Hospitalet Pioners (Španija), Milano Seamen (Italija), Thonon Black Panthers (Francuska), Aix Argonautes (Francuska), London Blitz (Velika Britanija), Madrid Osos Rivas (Španija)

Planirano je da se grupni deo takmičenja igra od 18. aprila do 17. maja, posle čega će fajnal­-for početi 24. jula, a finale je zakazano za 26. jul.

Ne propustite