LŠ - Beograd domaćin fajnal-fora!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.05.2015.
23:34
Izvor: Sportske.net

Prestonica Srbije ugostiće krajem jula četiri najbolje ekipe američkog fudbala u Evropi pošto je na sastanku IFAF takmičarskog komiteta odlučeno da fajnal-for bude odigran u Beogradu.

saaf.rs
saaf.rs

Povezane vesti

Već u svom drugom izdanju, završnica IFAF Lige šampiona, fajnal-for, održaće se u Beogradu! To je odlučeno na najvišem telu evropskog dela IFAF-a, a time je ukazana i velika čast i priznanje američkom fudbalu u Srbiji.

"Ogromno mi je zadovoljstvo da potvrdim da je Beograd jednoglasnom odlukom dobio organizaciju Final Four-a IFAF Lige Šampiona na sastanku IFAF takmičarskog komiteta. Ovo je veliko priznanje za sve nas, ali je i prevashodno velika obaveza da Srbiju i Beograd predstavimo u što boljem svetlu" rekao je Goran Nišavić.

Tako će vicešampioni ovog takmičenja,  Vukovi iz Beograda, imati šansu da na svom terenu, pred svojim navijačima, pokušaju da naprave još jedan korak napred i od 24. do 26. jula, kada je zakazan fajnal-for, osvoje titulu.

"Nadamo se da ce grad Beograd pronaći svoj interes kao što je ranije dogovoreno i pomoći SBB Vukovima u organizaciji ovog spektakla jer očekujemo veliki broj stranih sportista i njihovih navijača" dodao je Nišavić.

Za sada još nije poznato ko će sve od elitnih evropskih biti na završnom turniru, jer još nisu završena takmičenja po grupama.

Vukovi su sigurni učesnici, a vrlo lako bi to mogli da budu London Blicevi, šampioni EFAF kupa 2011 godine, kada su u finalu tog takmičenja savladali Kragujevac Wild Boarse.

U Beograd bi mogao da dođe i prvak Francuske, Thonon Black Panthers, kao i aktuelni šampioni Helsinki Rosters, od kojih su Vukovi izgubili u uzbudljivom finalu prošle godine.

Ne propustite