"Lombardi" stigao u grad - Ne rade škole, sudovi, muzeji...

Autor: Beta Beta
četvrtak 08.02.2018.
23:58
Izvor: Beta

Nekoliko stotina hiljada navijača Fildelfija Iglsa okupilo se danas u ulici Brod (Broad Street) na paradi i proslavi osvajanja prvog "Vins Lombardi" trofeja za NFL franšizu iz tog grada.

Epa/Bastiaan Slabbers
Epa/Bastiaan Slabbers

Povezane vesti

Mnogi od njih su mislili da nikada neće doživeti osvajanje ovog trofeja i veliku gradsku paradu, ali je njihova ekipa prethodne nedelje u finalu Nacionalne fudbalske lige (NFL) pobedila Nju Ingland sa 41:33.

Zagriženi navijači obučeni u tamno zelene dresove Filadelfija Iglsa okupili su se po veoma hladnom vremenu duž ulice Brod u redovima većim i od 20 ljudi kako bi uspeli da vide i pozdrave svoje šampione koji su se vozili u otvorenim "dabl-deker" autobusima. Mnogi od navijača iz Nju Džerzija su pešačili preko mosta "Bendžamin Frenklin", dužeg od tri kilometara, samo da bi ušli u grad.

Trofej Lombardi nosio je glavni trener ekipe Dag Pederson, dok je vlasnik franšize Džefi Luri nosio transparent "Hvala vam navijači", a pored njega su stajali MVP finala i kvoterbek ekipe Nik Fols, povređeni kvoterbek Karson Venc i njihova zamena Nejt Sadfeld. Mnogi od igrača šetali su pored autobusa, fotografisali se i pozdravljali s navijačima.

Škole, muzeji, sudovi, vladine kancelarije, pa čak i zoološki vrt u Filadelfiji zatvoreni su danas, kako bi svi građani mogli da pozdrave svoje "nove besmrtne heroje" za koje malo ko izvan tog grada verovao da u finalu mogu da "premlate legendu fudbala Toma Brejdija i trenera Bila Beličeka".

Ne propustite