Falkonsi kažnjeni zbog lažne buke na utakmicama!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 30.03.2015.
22:37
Izvor: Beta

Uprava NFL lige kaznila je Atlanta Falkonse i suspendovala predsednika Riča Mekeja iz komisije za takmičenje zbog toga što je ovaj klub američkog fudbala koristio veštačku buku.

Beta/AP Photo/Ross D. Franklin
Beta/AP Photo/Ross D. Franklin

Povezane vesti

Falkonsi će morati da plate 350.000 dolara i moraće da se odreknu svog izbora u petom krugu "drafta" 2016. godine. Ako Atlanta te godine bude imala nekoliko "pikova", moraće da se odrekne najvišeg.

NFL je tokom sezone 2013. i dela 2014. primetio da je Atlanta kršila pravila liga koja zabranjuju da se u bilo kom trenutku utakmice ne sme čuti "veštačka buka publike ili se pojačavati zvuk publike na stadionu".

Liga je objavila i da je za kršenje tog pravila direktno odgovoran bivši šef marketinga kluba Rodi Vajt, koji bi bio suspendovan neplaćeno u prvih osam kola sledeće sezone da je još u klubu, ali je on dobio otkaz.

NFL je presudila da vlasnici Falkonsa i visoki funkcioneri nisu znali da se koristi audio snimak sa zvucima publike, ali pošto je Mekej bio visoki funkcioner zadužen za nadgledanje operacija kluba, onda mora da snosi odgovornost za ponašanje zaposlenih u klubu.

Ne propustite