Drama u Arizoni, "Patriotama" kruna!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 02.02.2015.
07:36
Izvor: Sportske.net

Posle neverovatnog preokreta, kao u bajci, anonimni Malkolm Batler izrastao u junaka finala. Presekao pas Sijetla na crti pa je titula promenila vlasnika! Brejdijeva četvrta kruna, treći put je MVP finala!

Beta/AP Photo/Matt York
Beta/AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Nestvaran kraj 49. Superboula, Nju Ingland je bio, bokserskim rečnikom na konopcima, činilo se da ništa ne stoji na putu odbrane titule za Sijetl.

Sihoksi su vodili za deset razlike u poslednjoj četvrtini, ali je fantastični Tom Brejdi bacio još dva tačdauna (ukupno četiri u ovom finalu) i stigao do nove titule.

Junak je bio Malkolm Batler, uspeo da je preseče loptu na ivici end zone, sačuvao preokret i razočarao navijače Sijetla. Sihoksi su imali dvadeset sekundi, više nego dovoljno za pobedu, ali je malo poznati momak sa Zapadne Alabame presekao pas i doneo pobedu svom timu.

Super Bowl Football

Naravno, MVP je Tom Brejdi, treći put u karijeri, bacio je za 328 jardi, četiri tačdauna.

Brejdi i kouč Belčik su na taj način doneli i četvrtu titulu za Patriote, ovo su njihove jedine krune. Sijetlov san o odbrani titule je završen, poslednji koji su osvojili trofej Vinsa Lombardija u nizu su baš Patsi.

Super Bowl Football

Ostaće pitanje izbora napada od strane Sihoksa, u prvoj akciji je njihov trkač Maršon Linč osvojio četiri jarde. Opredelili su se za pas u drugom daunu, kako kažu želeli su treći i četvrti da sačuvaju za trčanje.

Nije ga bilo, Batler, momak koji nije bio na draftu izrastao je u heroja 49. Superboula. Možda i najdramatičnijeg u istoriji.



Boston i Nju Ingland slave, suze za Sijetl, fantastičan meč i neverovatna završnica.

Do naredne sezone...

Super Bowl Football

Ne propustite