CEFL - 'Veprovi' startovali trijumfom

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 16.04.2017.
11:03
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije nadigrao je šampiona Turske na startu takmičenja u Centralnoevropskoj ligi američkog fudbala (CEFL).

KAF Kragujevac Wild Boars
KAF Kragujevac Wild Boars

Povezane vesti

Posle prošlonedeljne pobede nad beogradskim SBB Vukovima u "večitom derbiju", šampioni Srbije, Kragujevac Wild Boarsi, upisali su još jedan važan trijumf, na startu međunarodne CEFL lige, protiv prvaka Turske, Koč Remsa, rezultatom 21:14, na terenu sa veštačkom travom stadiona "Čika Dača".

Nakon neiskorišćenih napada na obe strane u prvoj četvrtini, Turci su u drugoj deonici poveli dalekometnim pasom američkog kvoterbeka Kventina Vilijamsa, ka bivšem igraču Veprova, Ivanu Pavloviću – 7:0. Odgovor je odmah stigao na drugoj strani i to, zanimljivo, od strane Strahinje Stepovića, koji je ove sezone u Kragujevac stigao upravo iz istanbulskog tima. On je najpre odlično vratio kik-of do polovine terena, a nedugo zatim u end zoni uhvatio pas kvoterbeka Ijana Mekginisa – 7:7. Zatim je odbrana Veprova uspešno odolela još jednom protivničkom naletu, ali je posle greške u specijalnom timu prilikom panta gostima poklonjena lopta ne sredini terena. Oni su to oberučke prihvatili i pasom Vilijamsa ka Kanu Ozeru na odmor otišli sa tačdaunom prednosti – 14:7.

Međutim, poenterski, to je bilo sve od turskog šampiona i učesnika prošlogodišnjeg "fajnal-fora" Lige šampiona. U drugom poluvremenu fantastična odbrana Kragujevčana zaustavila je protivnika i ostavila ga bez poena. Sa druge strane, napad je uspeo da se izbori za dva tačdauna i potpuni preokret na nešto više od tri minuta pre kraja, a oba puta Mekginis je sa end zonom spojio Filipa Nedeljkovića.

"Ovnovi" su potom imali poslednju šansu za pobedu, ali ih je odbrana Vajld borsa vratila u veliki minus, ispred njihove end zone, gde je utakmica i završena pobedničkom "nil daun" formacijom.

Utakmica je u par navrata prekidana zbog grmljavine, praćene jakom kišom, ali ni to nije sprečilo oko 500 gledalaca da ostanu na tribinama i uživaju u izuzetno zanimljivoj i neizvesnoj borbi dva odlična tima.

Ovom pobedom Kragujevčani su napravili ogroman korak ka finalu CEFL lige, a ostalo je samo još da plasman overe poslednjeg vikenda maja, u duelu sa mađarskim Budapest Cowbelsima, koji su juče na svom terenu poraženi od beogradskih SBB Vukova, rezultatom 27:24.

Ne propustite