Srbija - Samo se borite, ne tražimo ništa više...

 • Autor: Vladimir Stojanović

 • 01. jun 2018.

 • 18:25

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Očekivanja nisu velika, makar onog realnog dela nacije, imali smo mnogo bolje ekipe nego što je ova, a opet, treba se nadati. Osmina finala bi bila veliki uspeh...

Ovaj tim je izborio prvo mesto u grupi gde nije bilo izrazitog favorita, prvu polovinu kvalifikacija igrali smo odlično, efikasno, doduše tada je Dušan Tadić bio u formi života.

Teško je napraviti profil reprezentacije Srbije, selektor Muslin koji nas je forsirajući 3-5-2 odveo na prvenstvo je nagrađen otkazom, njegov pomoćnik Krstajić ima svoje ideje, naši igrači nešto bolje igraju ovog proleća, makar se to odnosi na Mitrovića, što se tiče sastava, povreda Nastasića napraviće novi problem u odbrani.

Krstajić je bacio utakmicu protiv Monaka u nepotrebnom eksperimentu, onda dobio Nigeriju, teško je proceniti šta Srbija može, ali stiče se utisak da nikada nije bilo više skepse kada je reprezentacija na velikom takmičenju u pitanju.

Ko zna, možda je to dobar znak, uglavnom smo odlazili sa nerealnim očekivanjima i vraćali se kao razočaranje. Možda sada bude obrnuto...

Mladen Krstajic


Selektor

Mladen Krstajić je bio u Muslinovom stručnom štabu, bio je sjajan igrač, legenda Šalkea i Partizana, kasnije direktor u Bijeljini, ali nema nikakvo samostalno trenersko iskustvo.

To zvuči zastrašujuće kada je Mundijal u pitanju, ali je ostao na klupi, bio deo stručnog štaba, to možda nudi neki kontinuitet.

On veruje u sebe i svoje trenerske ideje koje do sada nismo videli u punoj meri, igraće verovatno ofanzivnije od Muslina, bio je na putu da da ostavku posle Maroka kako kaže, čini se da je previše impulsivan, ali nema pritiska, drugi krug bi bio ogroman uspeh, što se Krstajića tiče, ovo je tek početak njegove karijere. Igrao je na Mundijalu, nema dobra sećanja, iako je u kvalifikacijama za 2006. bio sjajan u tandemu sa Vidićem.

kolarov srbija gruzija

Kapiten

Aleksandar Kolarov je preuzeo traku od Baneta Ivanovića, sve je ostalo nerazjašnjeno, obavijeno nekom tajnom, nagađanjima, svakojakim pričama. Kolarov jeste pogodniji za lidera od Ivanovića, otresitiji, pozitivno drskiji, spreman da podvikne, radi se  o igraču koji ovu deceniju igra na vrhunskom nivou u Sitiju, a od ove godine u Romi.

Dugo je u reprezentaciji, prošao je sve, bio kritikovan, ulazio u sukob sa selektorima, ali ono što se njemu ne može nikada osporiti je želja i požrtvovanje. Bilo je i dobrih i loših partija, sposoban je da nosi odgovornost, iza sebe ima odličnu sezonu, prijao mu je povratak u Italiju.

Da li Kolarov može oko sebe da okupi ekipu, da bude vođa?

Ne sumnjamo, ali on je navikao da igra u mnogo ozbiljnijim sistemima i sa mnogo boljim igračima, to se često videlo proteklih godina na terenu.

Srbija


Prognoza

Srbija u ovoj grupi može da bude druga, može i četvrta, nije kao da bi nas iznenadilo. Ono što bi predstavljalo uspeh je da prođemo prvi krug, svakako treba očekivati da se borimo, ključni igrači su proradili na proleće, nešto od te forme bismo mogli da prikažemo na Mundijalu.  Plaši neiskustvo selektora, ali ni sa iskusnima se nismo proslavili, pa ni to ne mora ništa da znači. Pritiska nema, što je prednost, a nema ni euforije, za divno čudo...

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari