Peru - Iznenadili bolje od sebe, mogu li slično i na Mundijalu?

 • Autor: Vladimir Stojanović

 • 01. jun 2018.

 • 18:05

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Kada se pogleda kvalitet tima, oni su slabiji i od Čilea i od Ekvadora, ali nisu tek tako na Mundijalu. Ipak, ovo nije tim od koga bi rivali trebalo posebno da zaziru, mada ne prezaju ni od čega na terenu...

Nema se puno reći, oni zavise od svojih veterana, Gerero će ipak igrati na prvenstvu, kazna mu je smanjena. Imaju još nekoliko poznatih igrača, umeju da budu tvrdi, grubi, ovo je selekcija koja je poznata kao prljava i sklona trikovima.

Brane se često bunkerom protiv jačih ekipa, spori su pozadi, teško ih je uhvatiti na kontru, bekovi nisu kvalitetni, nekako Peru deluje staromodno, čak i statično, mogu da zamislim njihov meč sa Australijom, to će zaista biti spektakl, šalim se, čeka nas verovatno dosada veka.

Problem je što nemaju previše visokih igrača, teško brane prekid, ali u polju umeju da sačuvaju loptu, da odrade dobar presing i kako rekosmo sa par brzih igrača, poput Karilja, i uz maštu Kueve i završni pas to je njihova najbolja nada. Čini nam se da su recimo mnogo slabiji od Čilea koji nije na prvenstvu, ali iskoristili su propuste realno kvalitetnijih ekipa, ponekad dekadencijom stizali do bodova i svakako da se tog pristupa neće odreći ni protiv Francuske, ni u sudaru sa Dancima.

Peru

Selektor

Rikardo Nardi je u Argentini kao i svi poznat pod nadimkom, jedan je "Tigar", drugi "Mršavko". Igrao je sa Maradonom u Boki, ali nastupao i za River sezonu, odigrao dvadesetak mečeva za reprezentaciju. Kao trener dugo je gradio karijeru u provinciji, bio Ruđerijev pomoćnik u španskom Elćeu, dokopao se klupe Palmeirasa, pre nekoliko godina (sa Velezom je bio prvak Argentine), da bi prihvatio ponudu Peruanaca i prvo na Kopa Amerika bio u polufinalu, a onda ih odveo i na Mundijal što ga je učinilo herojem u ovoj zemlji.

Pravi fudbalski vagabundo stigao je na najveću scenu, Peruancima se daju male šanse, ali Argentinac kaže da nisu slučajno u Brazilu i nada se da će ih rivali potceniti.

Kapiten

U odsustvu Gerera, Kristijan Ramos je bio kapiten reprezentacije i on će menjati legendu i na ovom takmičenju.

Štoper Perua je ove sezone igrao za Meksiko, ranije nastupao u nizu peruanskih klubova, a jednu sezonu proveo u Argentini gde nije dobio šansu.

Godinama standardan u reprezentaciji, igra praktično od početka decenije, dva puta sa ovom selekcijom bio u polufinalu Kopa Amerika. Iako ima 29 godina jedan od najisknijih u timu, čvrsti štoper koji je dovođen u vezu i sa nekim klubovima sa naših prostora, ali nikada nije igrao u Evropi, a osim domovine, Argentine i Meksika, igrao je sezonu u Ekvadoru. Ali, on je samo menjao Gerera koji povratkom u tim dobija ponovo i traku, nekada velika nada Bajerna, pa onda dugo u Hamburgu, sigurno najpoznatiji peruanski igrač u ovom veku. Pre šest godina vratio se u Južnu Ameriku, igra od tada u Brazulu, prvo za Korintijans, pa Flamengo. Od 2016. golom protiv Haitija postao najbolji strelac u istoriji Perua. Zahvaljujući njegovim golovima, Peruanci su se dokopali trećeg mesta na Kopa Amerika 2015. (isto su uradili i 2011. godine)


Prognoza

Iskreno, ovo je najslabiji južnoamerički tim koji ćemo gledati na Mundijalu, još bez Gerera, čini se da nemaju šanse da prođu grupu. Ali, bili su ispred Čilea i Ekvadora, iskoristili sve propuste objektivno boljih timova, videćemo mogu li da iznenade. Plasman u top 16 bio bi ogroman uspeh, ali i Danska, pa i Australija liče na bolje ekipe...
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari