Nemačka - Standardi visoki, kako odbraniti titulu?

 • Autor: Vladimir Stojanović

 • 01. jun 2018.

 • 18:51

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Svetski prvak uvek ima najveće ambicije, u nekim analizama se ističe da nisu dobri kao četiri godine, ali Nemačka je uvek favorit...

Lev će se osloniti na generaciju od pre četiri godine, naravno izuzimajući Švajnštajgera i Lama kao ključne igrače, ali neki od svetskih prvaka su tu, Nojer vodi bitku sa vremenom kako bi se oporavio, tu je novi talas ka Kimikom, Ridigerom, igtračima poput Gorecke, Julijana Brandta, ali se nukleus tima sastoji od iskusnijih fudbalera, makar kada govorimo o startnih 11.

Lev neće menjati svoj sistem, svakako da je novi komandant na sredini Toni Kros, da su tu Kedira i Džan koji je takođe trenitno povređen, da će u odbrani Humels i Boateng činiti štoperski tandem.

Ono što treba još reći je da Nemačka nema klasičnog napadača, što mnogi navode kao problem, smatrajući da Verner ili Sandro Vagner nemaju dovoljno iskustva, ali Tomas Miler uvek bolje igra za reprezentaciju nego Bajern, takođe, uvek iskoči napadač od koga niko ništa ne očekuje, a Nemačka nikada nema problem sa efikasnošću.

Kvalifikacije su završili sa 10 pobeda, uigravali su tim, imaju još prostora za napredak i mada ih mnogi vide kao slabiji tim od Brazila, ili čak Španije i Francuske, ta procena ne stoji, kako rekosmo svetski šampion stiže u Rusiju da odbrani titulu.

Joakim Lev

Selektor:

Joakim Lev je već dugo na klupi Nemačke, nasledio je Jirgena Klinsmana, oni koji prate nemački fudbal se sećaju njegovog meteorskog uspona u Štutgartu, kada je zamenio Rolfa Fringera kome je bio pomoćnik.

Osvojio je kup, igrao finala KPK, poražen je od Čelsija u finalu. Bio je to svakako početak karijere iz snova za
relativno nepoznatog trenera koji je igračke dane proveo u Frajburgu, Ajntrahtu, a  sakupio je i nekoliko mečeva za Štutgart, da bi pozne dane igračke karijere proveo u Švajcarskoj.

Ali, posle „Švaba“ je Lev vodio Fenerbahče, par austrijskih klubova, nigde nije  imao puno uspeha, no savez je prepoznao njegov potencijal. Asistirao je Klinsmanu do kraja Mondijala u Nemačkoj, posle preuzeo tim koji više od decenije vodi sa uspehom. Nemačka je zaustavljana na poslednjim stepenicama do Brazila
kada su pokorili svet.

Iako se stalno spekuliše da će otići sa kormila i preuzeti Real, ili završiti u Premijer ligi, Lev ostaje na nemačkoj klupi i produžio je ugovor do 2020.

Manuel Nojer

Kapiten

Posle povlačenja Bastijana Švajnštajgera Manuel Nojer je postao kapiten Nemačke. Ove sezone je od septembra povređen, nije ni branio, ali njegovo mesto se ne dovodi u pitanje, trebalo bi da bude spreman i stajaće na golu, iako Ter Štegen ima odličnu sezonu u Barseloni.

Nojer je iz rodnog Gelzenkirhena i Šalkea prešao pre sedam godina u Bajern, branio je za sve nemačke mlade timove, bio prvak Evrope sa mladom reprezentacijom. Te godine je pozvan i u "Elf", izborio se da bude startni golman za SP u Južnoj Africi i od tada nema konkurenciju.

Kapiten je Bajerna posle povlačenja Lama, ovo je njegov treći Mundijal, mnogi gfa smatraju za najboljeg golmana sveta, čuven je po svom stilu branjenja i činjenici da je često više štoper, a manje golman. Ima fantastičnu tehniku za golmana, vrlo je vešt sa loptom jer je i igrao fudbal na početku karijere.

Njegov idol je čovek koga je odavno nadmašio, u pitanju je bivši golman Arsenala i Šalkea, kao i nemačke reprezentacije Jens Leman.

Prognoza


Prvi ili drugi favorit, mnogi očekuju finale Nemačke i Brazila, stiče se utisak, možda i pogrešan da "Panceri" nisu jaki kao pre četiri godine, ali oni su uvek među prvim favoritima. Sve sem polufinala bilo bi iznenađenje, ali i neuspeh, njihovi standardi su visoki...

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari