Premijer Liga - Pregled 16. kola

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Jeste li ispratili Premijer Ligu za vikend?

Premijer Liga - Pregled 16. kola
Foto: Beta/AP Photo/Jon Super
Mančester Junajted 3-0 Liverpul
 
U intervjuu posle utakmice, Rodžers je rekao da je Liverpul „ostvario dovoljno da pobedi“.
 
U tom trenutku, stotinu tinejdžera sa bazičnim znanjem „Fotošopa“ su počeli da prave loše urađene vizuale na kojima čovek sa lica skida masku Rodžersa ispod koje se krije lice Dejvida Mojesa.

Postoji mnogo problema u vezi sa igrom Liverpula, i Rodžers stvarno možda neće dočekati kraj sezone ali osnovni problem je matematički: loša odbrana + genijalan napad = borba za titulu. Loša odbrana + užasan napad + nepostojeća sredina terena = Liverpul 2014/2015.

I kada smo već kod mima: David De Hea nije Gandalf.

On jeste vrhunski golman, ali to smo već znali. Ako se izuzme par neverovatnih reakcija, on je juče radio ono što rade vrhunski golmani. Problem za Liverpul je što očigledno igračima niko nije rekao da uvek šutiraju u dalji ugao i pod rašlje, pa i po cenu da se osramote i promaše ceo gol.

Vaditi se sa „De Hea je bio nesavladiv“ nije ništa više osim izgovora.

Čelsi 2-0 Hal

Britain Soccer Premier League

Odnos Murinja i novinara:

Murinjo izlazi pred njih. Napolju je prelep, vedar dan (tj. njegovi igrači su folirali faulove celu utakmicu). Murinjo gleda u novinare, ne trepće:

„Trenutno je napolju mrkla noć. Ja nikada nisam video tako mračnu noć. Ja trenutno ne znam kome pričam, ne vidim vas. Ne vidim svoj prst pred okom.“

Novinari, svi zajedno, ustaju i počinju da aplaudiraju. Murinjo se pokloni i ode.

Lester 0-1 Mančester Siti

Još jedna utakmica, još jedna pobeda, još dve povrede. Ili je na ceo Mančester bačena kletva, ili nijedan od menadžera u gradu ne misli da treba bila šta da koriguje u svom pristupu treningu, rotaciji i umoru igrača. Murinjo šalje svoje najbolje igrače na odmor, Pelegrini ih rovite baca nazad u prvu postavu.

O Van Galu nema se šta reći. On se sad inati sa povredama tetiva.

Svonsi 1-2 Totenhem

Sparsi su kineska verzija Arsenala, koji je sam kineska verzija velikog kluba. Igra Eriksen i još deset igrača i ako protivniku tog dana ne ide, a Eriksen je baš inspirisan, ostvariće se dobar rezultat.

Arsenal 4-1 Njukasl

Pardju: „Ljudi, pobedili smo prošle nedelje Česi, nemoj da preterujemo sad.“

Venger: „Bitno je da pobedimo danas, da bih ja mogao da budem pasivno-agresivan prema navijačima koje očekuju od nas bilo šta više osim četvrtog mesta. Sledeće nedelje možemo da se vratimo na staro.“

Sanderlend 1-1 Vest Hem

Ne, stvarno, šta bi se desilo da Olerdajs i Vest Hem ne izvlače stalno deblji kraj sudijskih grešaka? U poslednjih mesec dana gotovo u svakoj utakmici bude makar po jedna velika glupost koja se napravi na njihovu štetu. Nisu igrali sjajno, ali igrali su dovoljno dobro da pobede, ali to ide teško kada protiv vas sviraju „padam čim osetim da me je neko dodirnuo“ penal.

Barnli 1-0 Sautempton

Sautempton i „kada pada onda pljušti“ teorija. Izgleda da je problem da su igrači poverovali u hajp od pre par nedelja i sad ne mogu da se oporave. Sve sada zavisi od Kumana. Opet, oni su već uradili i više nego što je bilo ko očekivao od njih, ali svakako ne treba da gube ovakve mečeve.    
    
Kristal Palas 1-1 Stouk

Ovo je bilo baš loše i dosadno. =/

Vest Brom 1-0 Aston Vila

Konačno jedan pravi, ozbiljan derbi. Sve sa 'glupim' crvenim kartonima, oštrim startovima, tvrdom igrom, opštom nervozom i tenzijom tokom tokom svakog centar šuta. Čak je i pobedonosni gol postigao igrač koji je ponikao u protivničkoj ekipi. Možda je samo problem za Premijer Ligu što smo morali da čekamo polovinu decembra da se prvi konačno desi.

Britain Soccer Europa League

Poslednji Roj Kin apdejt: Roj sedi za barom u zadimljenom pabu. Na TV-u se završava Vest Brom - Aston Vila. Vila je konačno izgubila. Roj ispije piće do kraja. Uzme novčanik iz džepa i iz njega izvadi par novčanica. Baci ih ispred sebe. Onda mu se pogled vrati na novčanik i fotografiju Aleksa Fergusona koju drži unutra. Lagano je dodirne prstom. Posmatra je pogledom hladnim kao led.
 
„Sada da se vratimo tebi.“ Lagano, jedva primetno se nasmeši. Onda vrati novčanik u džep, mahne barmenu, ustane i ode.
  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari