Borba se nastavlja, prava iskušenja tek slede!

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Ljubitelji vrhunskog fudbala mogu se radovati uskorom sledu kvalitetnih,sadržajnih i nezvesnih utakmica najvišeg evrposkog,a verovatno i svetskog nivoa.Naime,sledeće nedelje se nastavlja kravan najelitnijeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja,odnosno počinje eliminaciona faza Lige Šampiona!

Borba se nastavlja, prava iskušenja tek slede!
Prelazni rok je završen,evropski timovi rasteretili su igrački kadar,odnosno popunili "rupe" u istom,zavisi koji su za čim teželi ovog Janura.

Pauza traje još do utorka,kada se zvanično nastavlja takmičenje Lige Šampiona i odpočinje eliminaciona faza,osminom finala.

Broj timova se preko grupne faze prepolovio i sada od 32 ekipe koje su ove szeone startovali,ostalo je najboljih 16,koji će se boriti za krunu najboljeg tima u Evropi.

Zanimljiva činjenica je da među tih 16 najbolji timova ne spadaju pre svega londonski Čelsi, koji je branio pehar osvojen prošle sezone,zatim Mančester Siti, šampion Engleske, koji već drugu sezonu uzastopno svoj put završava ne dalje od grupne faze takmičenja, ali i bogata ruska imperija iz Sankt Petersbugra pod imenom Zenit koja takođe ne spada u timove koji su izborili dalji plasman u nokaut fazu Lige Šampiona.

Sa druge strane postoje i oni koji su ako ništa bar pomalo iznenadli svojim prezimljavanjem u najelitnijem fudbalskom evropskom naticanju.

To se pre svega odnosi na osirmašeni tim iz španske regije Andaluzije,tačnije Malagu,koja je kao prva iz svoje grupe ispred Milana,Zenita i Anderlehta obezbedila kartu za narednu rundu medju 16 najboljih.

Škotska se posle nekoliko godina može radovati posedovanjem kluba koji je uspeo da prodje grupu Lige Šampiona, prolaskom Seltika u dalju fazu.

Na osnovu jačine protivnika iz svojih grupa Borusia Dortmund i Šahtjor Donjeck su takođe timovi koji su iznenadili svojim prisustvom u ovoj rundi takmičenja.

Galatasaraj-Šalke, Seltik-Juventus, Valensija-P.S.Ž., Porto-Malaga, Arsenal-Bajern, Šahtjor-Borusia Dortmund, Milan-Barselona, Real Madrid-Mančester Junajted,parovi su osmine finala i imena klubova koji će se boriti za pehar Lige Šampiona,koji će biti dodoljen najboljoj ekipi u Londonu,gde će se na čuvenom stadionu "Wembley" igrati ovogodišnje finale!
  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari