Peter Prevc na korak do sna!

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Četiri skakaonice ulaze u završnu fazu, sve bliže smo saznanju ko će biti novi pobednik ovog prestižnog takmičenja. Danas su održani skokovi u Insbruku, trećoj stanici turneje.

Peter Prevc na korak do sna!
Foto: Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Peter Prevc je nastavio sa svojom dominacijom i slavio na „Bergizel“ skakaonici. Sem drugog skoka u Oberzdorfu, sve ostalo što je pokazao u dosadašnjem delu Četiri skakaonice je bilo perfektno. Ponovo je bio najbolji u obe runde, skokovi od 125 m i 132 su mu doneli 269.5 poena i još jedan ubedljiv trijumpf.

Na podijumu pored Prevca našli su se kao i u Garmišu, Zeverin Frojnd i Kenet Gagnes. Zamenili su mesta, Nemac je bio drugi sa osvojena 258.4 poena a Gangnes treći sa 251.5 poena.

U prvoj seriji videli smo dosta zanimljivih duela. Austrijanci su se nadali da će na domaćoj skakaonici njihovi takmičari biti konkurentniji, ali to se nije desilo. Gregor Šlirenzauer je imao teškog protivnika u vidu Noriaki Kasaija.

Očekivano izgubio je duel, ali nije u drugu seriju uspeo da uđe ni kao srećni gubitnik. Ni preostali domaći takmičari se nisu proslavili, sem Mihaila Hajbeka svi su bili daleko od borbe za vrh.

gangnes

Upravo je Hajbek bio najbolji od onih koji su svoje duele izgubili. Imao je najteži mogući zadatak jer je skakao protiv Petera Prevca, koji je preskočio kvalifikacije pa je zato imao startni broj 50. U još jednom duelu koji je obećavao Domen Prevc je bio manje loš nego Danijel Andre Tande, i  pobednika Kligentala ostavio bez druge serije.

Druga serija je donela dosta skokova oko ili nešto preko kalkulacione linije, koja na ovoj skakaonici iznosi 120 m. Bilo je dosta pomeranja u plasmanu, ali je publiku prvi tek zagrejao četvrtoplasirani iz prve serije Johan Andre Forfang skokom od 124 m, i tim skokom je na kraju i odbranio svoju poziciju.

Na zaletište nakon njega izlazi Zeverin Frojnd i izvodi u tom trenutku najbolji skok dana od 128 m. Takvo izdanje sigurno je probudilo nade Nemca da možda može i do pobede. Gagnes skokom od 124 m nije uspeo da ga pretekne, ali je zato Prevc sačuvao hladnokrvnost i sa 132 m primorao Nemca da mu čestita.

Prevc je povećao svoju prednost u generalnom plasmanu Četiri skakaonice. On ima 842.1 poen, 19.7 više od drugoplasiranog Frojnda koji ima 822.4, dok je Gagnes pretekao Hajbeka i sa 800.2 poena zauzima treću poziciju.

Završno takmičenje 64. turneje Četiri skakaonice biće održano 6. januara u Bišofshofenu.

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Ne propustite

Komentari