Siniša - stvarno najbolje

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

To da je Miha nama potreban je jasno, piše Johnny B. Ono što je nepoznanica je šta je sve ovo njemu trebalo...

Siniša - stvarno najbolje
Saga se konačno privodi kraju i Srbija bi trebalo napokon da dobije selektora. Siniša je dogovorio uslove sa predsednikom Saveza, doduše nezvanično i do kraja tekućeg meseca bi trebalo da potpiše ugovor.

Čini se da je ovo poslednji štih koje vladajuće rukovodstvo ima. Siniša je odgovor na faktičko stanje koje nas bezuslovno prisiljava na italijanski Catenaccio u kome Mihina gvozdena ruka ne drži Demokleov mač, nego predstavlja proviđenje koje nam pokazuje put ka oazi usred pustinje.

Ako ćemo iskreno najjači deo tima je odbrana i tu nema nikakve polemike. Srpski šarm i vic u igri se penzionisao zajedno sa Pixijem, a poslednjih godina postali smo zemlja prepoznatljiva po izvozu defanzivaca kojih se ni Italija iz najslavnijih dana ne bi postidela. I to nije loše, au contraire što bi rekao Del Boy, jer niko bolje to neće znati da iskoristi od italijanskog đaka.

Spektakularne utakmice na gol više sa Mihom ne bi trebali da očekujemo, materijala za tako nešto i nema previše, ali materijala za sistem u kome svako zna svoje mesto, u kome se utakmice dobijaju tako što daš jedan – dva gola, a ne primiš nijedan ima itekako. Disciplina. Kvalitet koji nije krasio naše igrače kad napuste okrilja klubova i okupe se u Kovilovu ili Pazovi ’orni’ za reprezentativne akcije. Igra na rezultat je potrebna, a lepotu ostavimo za umetničko klizanje. Ako to uspe da sprovede u delo, Siniša nije daleko od konačnog cilja.

Naravno kako nama i dolikuje, biće i komentara o tome kako je Miha neiskusan trener i kako nije trenirao nikog značajnog. To u startu možete precrtati. ’Faktor X’ ili imaš ili nemaš, ne stiče se godinama poput iskustva i ne učiš iz knjiga. Ako ne verujete pitajte, Josea, Löwa, ili pak Pepa. Bolje je možda zapitati se šta mu je ovo trebalo?

Ali, opet, psihologija je čudo...

                                                                      https://twitter.com/#!/BrkovicN
  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari