Novogodišnje želje za srpski fudbal

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Godina 2012. već curi, bliži nam se Božić pa se moramo zapitati šta će nam doneti u srpskom reprezentativnom i klupskom fudbalu? To ne zavisi od nas, to zavisi od nekih drugih faktora pa nam ostaje da se nadamo da će nam Deda Mraz i Božić Bata ispuniti želje.

Novogodišnje želje za srpski fudbal
Prošla 2011. godina bila je užasna, reprezentacija Srbije nije se kvalifikovala za Evropsko Prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, zbog toga neće igrati na trećem uzastopnom EP, još od 2000. godine, a i njega možda bolje da se ne sećamo.

Klupski fudbal, nadam se da imate kratko pamćenje, posrtanje Vojvodine od anonimnog Vaduca, najveći kiks u klupskoj istoriji Partizana, ispadanje od Šamroka, Zvezdino poniženje u Francuskoj, plus bolno saznanje da srpski klub koji je u prvih 4 tima lige ne može da eliminiše relativno nepoznati Olimpijakos iz Volosa, e to su vam dragi ljubitelji fudbala teški šamari. O neregularnosti takmičenja, skandalu u finalu Kupa, lošoj poseti, očajnom fudbalu, lošem suđenju ne vredi trošiti prostora i reči, scena je i suviše mučna i odvratna.

Pređimo onda na želje, srpskoj reprezentaciji želimo da se ugleda na druge kolektivne sportove, kao lošim đacima primer treba da budu bolji. Nadajmo se da će novi selektor, ko god on bude bio, ne bih da ističem svoje favorite, može da u grupi u kojoj je Jugoslavija izdeljenja na svoje republike  da konsolidujemo redove, da od materijala, mnogo kvalitetnog materijala stvori tim koji ćemo gledati u zemlji kafe i sambe 2014. na smotri najboljih svetskih reprezentacija.

Domaćem elitnom tamičenju, želim neizvesniju trku za titulu, ne samo između Partizana i Zvezde, već između bar 3, 4 tima, da prednost od 10 bodova na bilo čijoj strani ne bude nedostižna, već da se o tituli stalno priča. U tome je draž fudbala, u nezivesnosti, u ligi u kojoj je prednost od par bodova nedostižna, a fudbal i ovako očajan, nećemo provesti sate zakucani ispred televizora kao ispred video spota.

Poželimo mu da u 2012. godini trofej u Kupu osvoji neko drugi osim večitih, neka i drugi osete draž pobede, makar i u takmičenju koje već dugo nema nikakvog značaja. Neka svake nedelje tribine stadiona u Srbiji budu dobrano popunjene, neka se traži karta više. Bitka za opstanak neka bude zanimljiva kao i bitka za titulu, neka bar pola lige strepi za opstanak u eliti do poslednjeg kola. Najveća novogodišnja želja mi je da na jesen 2012. godine srpski klubovi ne završe takmičenje u Evro kupovima pre nego što temperatura padne ispod 30+ u hladu. Gledajmo ih kao učesnike Lige Šampiona i Lige Evrope.

Sa najlepšim željama srpskom fudbalu u 2012. godini, a i sa najlepšim željama vama i vašim bližnjim, vaš Miloš Pantić.

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari