Slaba uteha...

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Liverpul je na oproštaju od svojih navijača i na poslednjem meču sezone na Enfildu zabeležio ubedljivu pobedu nad Čelsijem. Ipak, Kop ima malo razloga za slavlje nakon još jedne sezone za zaborav...

Liverpul tone sve dublje i dublje.

Slavni engleski klub je od vrhunske ekipe za kratko vreme stigao do Premijerligaškog mediokriteta i to ni četiri pogotka u mreži umornog Čelsija ne mogu da sakriju.

„Pobeda nad Čelsijem je vratila našim navijačima osmeh na lice, ovo je pravi način da se od njih oprostimo ove sezone. Način na koji su podržali ovaj klub i stali iza igrača je fenomenalan. Nema drugog kluba u Premijer ligi čiji navijači na takav način iskazuju odanost klubu.“, rekao je Keni, ne shvatajući da je sve to ipak jedna slaba uteha...

Još jedna sezona za zaborav u kojoj je Liverpul sišao korak niže dokazala je da projekat vraćanja Crvenih na stari put uspeha ne pije vodu i da Keni nije ispunio zadatak.

Ono što prećutno svi navijači misle je da Kralj više ne zaslužuje krunu, poštovanje prema slavnoj prošlosti legende Kopa ne dozvoljava da se glasno izgovori - „Keni odlazi!“.

Ipak, očigledno je da drugog rešenja nema.

Put kojim je Keni odlučio da ide i vodi Liverpul jeste popločan dobrim namerama, ali očigledno ne vodi nikuda.

Loša transfer politika kluba, zablude u kvalitet domaćih igrača koji ne mogu da nose klub i od njega naprave vrhunski, jedino donose razočaranje vernim navijačima čije se strpljenje polako bliži kraju.

Nad Kenijem se nadvila senka, kraljev tron se ljulja, jedno rešenje nameće se kao logično.

Čovek koji je Liverpul doveo do poslednje evropske titule nikada nije krio želju da se vrati.

Rafa Benitez je najbolje rešenje za Crvene, krajnje je vreme da vlasnici uvide svoju grešku i shvate da u svetu modernog fudbala, bez pravih ulaganja nema rezultata.

Upravo je to bio razlog razlaza za Špancem 2010. godine, činjenica da su novi vlasnici više računa vodili o tekućim računima nego igračkom kadru.

Rafino neslaganje oko transfer politike, prodaja Alonsa, potom i Toresa, označili su početak kraja...

Ako neko može ovu ekipu da digne iz pepela, onda je to Rafa, vreme je da se i to kaže naglas.


  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari