POLA DROGBA, POLA MATERACI: Može li Mitrović da uspe u Njukaslu?

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Ime Aleksandra Mitrovića se na ostrvu izgovara sa strahom. Srbin je ona vrsta nepoznanice koja vam podiže adrenalin.

POLA DROGBA, POLA MATERACI: Može li Mitrović da uspe u Njukaslu?
Slikovito engleski mediji opisuju Aleksandra Mitrovića.

Deo u kome se srpski napadač poredi sa Drogbom izaziva divljenje, onaj deo sa Materacijem navlači strah.

Jer, Englezi jednostavno ne znaju šta da očekuju.

Stiv Meklaren zna. To je valjda i najbitnije. Insistirao je iskusni stručnjak na dovođenju srpskog napadača, i sam bio predmet kritika i pogrde snishodljivih Engleza, koji sumnjaju da je Meklaren pravi čovek koji će Njukaslu vratiti stari sjaj.

Ono što on donosi na Sent Džejms Park je iskustvo, pre svega. Potom i vredan rad, disciplinu, igru koja se bazira na dobrom baratanju loptom.

"Dobro, Meklaren nije uspeo u Derbiju, nije se proslavio ni u Notingem Forestu, pa ni Volfsburgu. Ipak, on je pokazao da u Njukaslu neće prihvatiti ništa ispod 100%, jasno je stavio do znanja da neće tolerisati neozbiljnost.", ocenjuju Englezi.

Upravo zato, onaj Materaci deo u Aleksandru Mitroviću izaziva strah i podozrenje.

Hoće li Meklaren uspeti da iz Srbina izvuče maksimum?

Pogrešno oslikan u javnosti zbog svojih neobičnih frizura i kontroverznih proslava gola, Mitrović je fudbaler kome se ne spori kvalitet. Od prevelikih bubica ljudi ne vide da je mladi Mitrović veliki radnik, spreman da prihvati oberučke svaki izazov i ne ustukne pred problemom. To je ono što je kupilo Meklarena, i obratno.

"Nisam mnogo toga znao o Meklarenu, ali sam znao da je radio u Tventeu i da je radio sa Ser Aleksom. Razgovarao sam sa Tadićem o njemu, jer njih dvojica su radila u Groningenu, rekao mi je sve najbolje."

"Zaista se radujem našoj saradnji.",
rekao je Mitrović.

Srbin je navijače kupio izjavom da mu je Širer idol, istina, od legendarnog napadača Njukasl nije imao tako ubojitog fudbalera u napadu.

Prošle sezone je igra ispred protivničkog gola bila najveći problem, Mitrović je upravo zbog toga i doveden. Papis Sise je postigao 11 golova na isto toliko utakmica, njegova sudbina u Njukaslu je i dalje neizvesna.

Uz Mitrovića je stigao i Vijnaldum, pominje se i Čarli Ostin, koji bi znatno pojačao konkurenciju srpskom napadaču.

Mitrović mora brzo da se navikne na fudbal u Engleskoj. Debitanstka sezona na ostrvu zna da ostavi posledice, ne samo na srpske fudbalere, u slučaju Njukasla je tako bilo sa Siemom de Jongom, te Ajoze Perezom, od koga se takođe mnogo očekuje u narednoj sezoni i koji će Srbinu praviti dodatnu konkurenciju za mesto u timu.

Stvar koja je najveća prepreka našim fudbalerima u Engleskoj njemu neće biti problem, Mitrović je fizički dominantan fudbaler, koji se veoma dobro snalazi u kaznenom prostoru.

Zna to i Meklaren, to je igra koju voli da forsira.

"Uđi u kazneni prostor, stani ispred gola.", odjekuje sa treninga Njukasla, dodavanja u srce protivničke odbrane i snabdevanje napadača loptama jesu bile najveće boljke Svraka u protekloj sezoni.

Može li Mitrović da reši problem?

Navijači sa strahom i podozrenjem veruju i nadaju se da su u Srbinu dobili nebrušeni dijamant, sa potencijalom da ostvari velike stvari. Njegovi atributi i sposobnosti im daju za pravo da se nadaju. Mitrović dobro igra okrenut leđima golu, snažan u duel igri, a naročito u skoku, Srbin u pomenutim kvalitetima ima svoje najveće adute koji će doći do izražaja u fizički zahtevnom engleskom fudbalu.

U Anderlehtu je igrački sazreo, Njukasl je prilika da u potpunosti iskaže svoj potencijal i postane napadač svetske klase.

Svi se nadamo da će tako i biti, da ćemo u najatraktivnijem fudbalskom takmičenju u Evropi nakon uspešnih defanzivaca i veznih fudbalera dobiti i jednog velikog napadača.
  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Ne propustite

Komentari