Kevin Kuranji - Neobična priča sasvim običnog momka

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Kevin Kuranji je veoma poznat i uspešan fudbaler. Nastupao je za nemačku reprezentaciju i par odličnih klubova, ali je njegova životna priča mnogo zanimljivija od one igračke.

Kevin Kuranji - Neobična priča sasvim običnog momka
Rođen je u Rio de Ženeiru, bio je plod ljubavi oca koji je polu Brazilac-polu Mađar i majke, koja je iz Paname, nastupao je za nemačku reprezentaciju, trenutno igra za ruski Dinamo iz Moskve, a oženjen je Hrvaticom Viktorijom Peličić.

Kada se rodio, 2. marta 1982. bio je isuviše mali da bi znao kuda će ga putevi sudbine odvesti. Tako je bilo kroz celo njegovo detinjstvo, sve do 1997, kada je otišao u Nemačku, odnosno u mlađe kategorije Štutgarta.

Svoj prvi profesionalni ugovor sa "švabama" potpisao je četiri godine kasnije. Za ovaj tim je nastupao od 2001-2005, te je na 99 utakmica postigao 40 golova.

Bio je vicešampion Bundeslige u sezoni 2002-2003 i najbolji strelac. Te godine su uz Kuranjija za "crvene" igrali i Timo Hidelbrand, Andreas Hinkel, Alexander Hleb i Filip Lam. Fanovi ove ekipe bili su oduševljeni napadačkim fudbalom koji su gajili njihovi ljubimci.

U ovom gradu upoznao je i sadašnju suprugu, Viktoriju, Hrvaticu sa kojom je 27. septembra 2005. dobio dete, koje su nazvali Karlo. Ćerka Vivijen Karmen je na svet došla nešto kasnije, 6. januara 2008 godine.

Pre nego što je dobio muškog naslednika prešao je u Šalke 04 za 6.9 miliona evra, a torturu nad protivničkim golmanima nastavio je i u timu iz Gelzenkirhena.

U Bundesligi je za "rudare" nastupio 162 puta i postigao 71 gol, uz izborena tri učešća u Ligi šampiona.

Kada mu je istekao ugovor na leto 2010. odlučio se za još jednu putešestviju.

Naime, potpisao je ugovor sa ruskim Dinamom iz Moskve, timom u kome je od 2012. kapiten i u kome će po svemu sudeći i završiti svoju prilično uspešnu karijeru.

Za reprezentaciju Nemačke debitovao je 29. marta 2003. protiv Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2004, koje se održavalo u Portugaliji. Za pet godina koliko je bio pozivan u državni tim nastupio je 52 puta uz 19 postignutih pogodaka.

Omiljeni klub mu je Flamengo, a veliki je poliglota jer govori nemački, portugalski, španski, engleski, ruski i mađarski, što je u neku ruku i normalno, jer vuče korene sa svih krajeva sveta.

Šta će raditi u životu kada "okači kopačke o klin" ne znamo, ali nema sumnje da nas očekuje još uzbudljivih i interesantnih događaja iz života čoveka koji je bar psihički i duhom prisutan u šest država širom planete.

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Ne propustite

Komentari