Buduće svetske fudbalske zvezde

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Fudbal više nije ni samo najvažnija sporedna stvar na svetu, fudbal je postao način života, šta više fudbal je počeo da oslikava sam život, pa tako imamo borbu slabih i jakih, imamo smešne situacije, imamo pregršt uzbudjenja ali i razočarenja !

Buduće svetske fudbalske zvezde
Počeli smo da se poistovećujemo sa klubovima i da njihove uspehe doživljavamo kao svoje lične, da njihove neuspehe proživljavamo apsolutno dramatično!

Pa baš iz tog razloga mnogo smo više počeli da obraćamo pažnju na neke segmente fudbala koji ranije i nisu bili toliko interesantni. Jedan od tih segmenata su mladi – supertalentovani igrači koji su u poslednje vreme postali pravi hit ! Klubovi su u počeli da okreću zemaljsku kuglu u potrazi za najtalentovanijim dečacima širom sveta. Ni jedno mesto nije dovoljno daleko, više ni jedan klinac u Bangladešu ili Burkini Faso ne može da šutne loptu a da to neki skaut ne upiše u svoju beležnicu. Odmah zatim imamo novog Mesija,Ronalda, Zidana...

Ono što sam primetio da ljudi to vole, i da praćenje karijera tih mladih fudbalera i njihov razvoj  uvek uspe da zaintrigira i navede na konverzarciju mnoge fudbalske fanatike. Tu dolazimo do teme mog bloga.

Predstavljanje opet naglašavam PREDSTAVLJANJE mladih supertalentovanih fudbalera koji su više ili manje poznati i za koje ja smatram da mogu u narednom periodu preuzeti veliku ulogu u Evropskom i Svetskom fudbalu.

KARIJERA:

Pa da krenemo odmah maximalno.

Prvi igrač kojeg predstavljam je mladi igrač Ajax-a : Viktor Gorridsen Fischer.

fiser-600-20130121090440

 Reč je o Danskom igraču, rođenom  9. Juna 1994. godine u Aarhusu, Danska.  Prve fudbalske korake je napravio sa 5 godina u lokalnom fudbalskom klubu Lyseng NS . Sa 9. godina je vec dobio poziv da predje u najveći gradski klub AGF. Sa 10. godina je već osvojio prvenstvo Jutlanda (oblast u kom se klub takmiči).

Sa 15. godina Fischer je vec reprezentativac U 16 Danske i jedan od najvećih talenata Danskog fudbala. Takav status mu je odmah doneo novi veliki transfer u redove Danskog prvoligaša FC Midtjylland. U prvoj sezoni za klub Fisher je zavrsio kao najbolji strelac Danske U 17 lige sa skorom 25 golova na 22 utakmice. Te godine je proglašen za najboljeg igrača iz omladinske škole u klubu. Takvim partijama je sebi obezbedio mesto u Danskoj U 17 reprezentaciji.  Tu je nastavio svoj niz postizanja golova  I definitivno postao najbolji strelac Danske U 17 reprezentacije 30 utakmica (20 golova).

Takvim partijama je obezbedio da ga slavni Ajax angažuje u Junu 2011. godine. Tokom te sezone 2011/12 Fisher je u Ajaksu igrao za U19 tim, gde je svojim igrama pravio ozbiljnu razliku u kvalitetu. Toliko je napredovao da su u Ajaksu odlučili da ga u tekućoj sezoni 2012/13 polako ali sigurno uvedu u rad prvog tima.  Zadužio je dres sa brojem 39. i već 20. Oktobra 2012.  Viktor Fischer je debitovao za Ajax protiv Heraclesa (3:3) !! U narednim mečevima je sve više dobijao šansu da igra, a on je svojim igrama opravdavao ukazano poverenje. Pa je tako u tekućoj sezoni sakupio 9 nastupa – postigao 3 gola i imao 3 asistencije.  Sa načinom rada koji forsira Ajax + potencijal koji ima Viktor Fischer, dolazimo do zaključka da je pred njim izvesno velika karijera.

STIL IGRE:

Viktor Fischer je neverovatno zahvalan napadač. On spada u kategoriju “modernih napadača” koji mogu da odgovore zadacima na svim pozicijama u zoni napada. Pa tako Fischer se fantastično snalazi na levoj strani ili na poziciji polušpica, takođe ume jako kvalitetno da odigra na poziciji playmakera tj. igrač sa brojem “10” !! Njegov ofanzivni stil igre direktno se poklapa sa Ajax-ovom formacijom. Jer Viktor je igrač sa fantastičnom vizijom, osećajem za prostor i za proigravanje saigrača. Njegova zelja da asistira umesto postigne gol je samo jedan veliki plus za njega i pokazatelj njegovog nesebičnog karaktera. Ali čak i pored te nesebičnosti i želje za dodavanjem, asistencijom, Fischer je igrac sa jako kvalitetnom završnicom, i velikom hladnokrvnošći u presudnim momentima. Definitivno zna i ume da postigne gol. I ako je već duže vreme eksponiran kao potencijlna zvezda, naročito u svojoj zemlji. Ovaj mladić čvrsto stoji na svojim nogama i nedozvoljava da ga to ni malo poremeti i skrene sa zacrtanog puta. 

REPREZENTACIJA:

Za Dansku U 16 u periodu od 2008-2010 odigrao je 10 utakmica i postigao 4 gola. Tokom 2009. godine je prekomandovan već u U17 selekciju gde je kao što sam ranije napisao na 30 mečeva postigao 10 golova. I upravo u toj selekciji se i najviše istakao i pokazao svoj raskošni potencijal. Na EP U17 2011 u Srbiji je vodio Dansku do polufinala,gde su izgubili od Nemaca 2:0. A svoju maximalnu svetsku afirmaciju je stekao na SP U17  u Meksiku gde je bio pravi vođa Danskog tima i jedan od najboljih igrača na turniru. 

Tokom te 2011. godine Viktor Fischer je stigao da odigra i 6 mečeva za U19 tim i postigne 3 gola. Da bi u 2012. godini koja je za njega definitivno godina za pamćenje prvo debitovao za U21 tim pa zatim 14. Novembra 2012. debituje za Danski A tim, tako što je ušao u igru sa klupe u meču protiv Turske.

Sve u svemu jedna blistava karijera je krenula da se odvija pred našim očima, naše je samo da obratimo pažnju na mladog Danca, i za koju godinu ćemo ga gledati kako dominira Ligom Šampiona ili nekom većom Evropskom ligom. Prosto to je kalibar koji će Holandsku Eredevisiu da preraste za 2-3 godine.
Viktor Fischer – OBRATITE PAŽNJU NA TO IME !!
  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari