Najavljen Football Manager 2013 – promene redefinišu žanr!

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Na konferenciji za štampu, 6.9.2012, Sports Interactive najavio je novu verziju najprodavanije i najpopularnije simulacije fudbalskog menadžmenta ikad napravljene.

Najavljen Football Manager 2013 – promene redefinišu žanr!
Ovogodišnje izdanje igre predstavlja jubilarno dvadeseto za Sports Interactive, stoga su I najavljene značajne promene kroz niz poboljšanja i unapređenja u odnosu na prethodna izdanja.

Football Manager 2013 omogućiće Vam da preuzmete bilo koji klub u vise od 50 zemalja širom sveta, sa bazom od preko 500 000 igrača i osoblja.

Datum izlaska igre nije poznat. Najavljeno je da se igra može očekivati pre Božića, kao i uvek.

Miles Jacobson, studio direktor Sports Interactive kompanije, govorio je pred medijima i predstavio javnosti  brojnim novine u Football Manager 2013. Najvece promene ticu se uvodjenja dva nova moda u igri. Pored svima poznatog načina igre- Career Mode, i igre u mreži, uvedena su i dva nova: Football Manager Classic I Challenge Mode.

Football Manager Classic ne zahteva ulaganje previše vremena, kako je igra znatno pojednostavljena, što omogućava igračima da svojim klubom upravljaju  bez brige o kompleksnijim pristupima menadžmentu, i da čitavu sezonu završe u roku od 8-10 sati.

Na ovako intrigantan potez, Sports Interactive se opredelio nakon detaljne analize tržišta i istraživanja koja su pokazala da određeni broj ljubitelja igre nema vremena da isprati sve opcije i mogućnosti koje igra pruža, te je evidentna namera da se na ovaj način igra približi svima.

Challenge mode predstavlja nešto drugačiju menadžersku avanturu. Igrač se suočava sa specifičnim scenariom dizajniranim da testira menadžerske osobine pojedinca, postavljajući pred igrača cilj koji on mora da ostvari u određenom vremenskom periodu - najčešće polu-sezoni. Završiti sezonu nepobeđen, ostvariti očekivanja kluba uprkos činjenici da su vam povređeni ključni igrači, spasiti tim od ispadanja u niži rang takmičenja,… neki su od izazova koji se postavljaju pred igrače ukoliko se opredele za Challenge Mode.

Career mode, svojstven najstrastvenijim ljubiteljima igre, takođe je pretrpeo brojna poboljšanja. 3D Match Engine značajno je unapređen. Sve na terenu i oko njega izgleda realističnije: od stadiona, preko kretanja igrača do kretanja lopte. Uvedene su stotine novih animacija koje čine igru realističnijom i upotpunjuju doživljaj praćenja meča.

Restruktuiranje klupskog osoblja je takođe jedna od novina u ovogodišnje Football Manageru. Pored redefinisanja uloga osoblja, posebno je važno istaći uvođenje uloge Sportskog Direktora u igru, što omogućuje menadžerima da pojedine obaveze prenesu na njega.

Potpuno novi trening sistem omogućiće igračima da detaljnije uređuju treninge tima i pojedinaca u skladu sa njihovim potrebama.

Novi interfejs je takođe predstavljen, obogaćen novim izgledom koji olakšava ičini igru znatno prijatnijom, što čini Football Manager 2013 najlepšim i najlakšim izdanjem za igru.

Još jedna veoma važna novina tiče se igranja u mreži. Ovogodišnje izdanje Football Manager donosi nam potpuno novi vid igranja online. Steam Network System je poptuno integrisan u igru, što omogućuje kreiranje liga i kupova i suočavanje igrača online bez ikakvih problema. Takodje sveobuhvatne rejting liste po prvi put su prisutne u Football Manager 2013.

fm-600-20120908030404
fm-600-20120908030404
Broj novih karakteristika koje nam Football Manager 2013 donosi je impozantan. Cifra prelazi devet stotina , uključujući i loan, scouting i training system, kao iuvođenje taksnih režima za svaku zemllju, po prvi put u Football Manager 2013. Veliki broj dodatnih opcija uveden je i kroz prethodne serijale, koje bi kroz ovogodišnji trebalo da dobiju svoj konačni oblik, najpijemčiviji igračima.

Jasno je da je uložen ogroman napor kako bi Football Manager 2013 nadmašio prethodnike i bio najbolji Football Manager do sada. Poručeno je da će FM13 u potpunosti zadovoljiti, štaviše i premašiti očekivanja pasioniranih zaljubljenika u ovu igru.

Od ponedeljka, 10. Septembra, Sports Interactive ce započeti sa objavljivanjem niza blogova u kojima će se postepeno igračima predstavljati određeni aspekti igre. Očekuje se da će do izlaska Football Manager 2013 biti objavljeno preko 25 blogova.

Sve ostale informacije o Football Manageru 2013 , kao i mogućnost kupovine DVD izdanja novog serijala za samo 29 €, možete naći na Serbian FM Forumu na adresi:  www.serbian-fm.net

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari