Football Manager virus!

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Ima li još nekoga ko nije igrao Football Manager igru? Ako je odgovor potvrdan onda ste sigurno "kaludjerica" po pitanju zavisnosti.

Football Manager virus!
U Srbiji činjenično stanje kaže da ima puno mladih nezaposlenih ljudi.

Mi na Serbian FM-u ih zapošljavamo po principu ’’plati pa klati’’. Dobro, ima i onih koji valjaju robu ispod žita , mada je uvek bilo lepše provozati Bentlija nego Fiću sa znakom Bentlija na haubi. Odakle nam za Bentli, znam priču...
 
I tako se uvališ u fotelju, upališ komp, ne otvaraš ni mail, ni FB, ni Twitter nego klik na ikonicu Football Manager 2000 i neki, koji god da je. To je već rutinski posao.

Start ili Load game i kreneš u mozganje koje se uvek na kratko završi na Continue.

Onda ti u sobu uđe matorac i kreće da ti popuje kako mu se ne sviđa tvoj posao. Kako svakog dana radiš, a pare nikakve. Kako bi trebalo da promeniš posao jer u ovom nema budućnosti i kako ćeš brzo dobiti otkaz. Okreneš glavu lagano i kažeš:

"Ćale, primam 4 soma eura nedeljno! Kakav crni otkaz spominješ kad sam ikona kluba. Evo, već treću sezonu osvajam duplu krunu."


Otac te gleda. Gledaš i ti njega. Tišina. Ćao, zdravo.

Ode matori iz sobe zamišljen da se konsultuje sa kevom. Continue.

Ulazi ti u sobu žena. Postavi ti uslov da smesta prekineš sa igrom inače nema seksa narednih mesec dana. Normalno, narednih mesec dana traje prelazni rok. Nisi ni planirao da radiš ništa drugo sem da tražiš igrače ili prodaš nekog ko ti ne treba.

Nema veze što žena već zove advokata oko konsultacija za razvod, tvoj cilje je Evropa i Liga šampiona.

Ulazi ti burazer. Zove te na porodični sastanak jer je stvar ozbiljno komplikovana. Nemaš vremena za glupa pitanja. Kažeš burazeru da nećeš lično prisustvovati već ćeš poslati asistenta. Continue.

Zove te ortak da ti čestita polazak sina u prvi razred. Kažeš hvala. Pita te ortak pa kako se osećaš, odgovaraš – uzbuđeno. I pre nego što postavi podpitanje, već si krenuo u priču o wonderkidu koji sa 16 već igra prvu postavu i daje gol po utakmici.

Spustiš slušalicu i klikneš continue.

Svi su zabrinuti, pa i ti. Transfer budžet je nula...gde ćeš šta ćeš. Ako se u međuvremenu pojave neki u belim mantilima, lagano im kaži da ti je osoblje popunjeno. Ne treba ti ni fizioterapeut, niti bilo ko u medinciskom delu kluba. A i nemaš povređenih igrača da bi širio staff room. Ako krenu da te napadnu, brani se! Ivanović, Vidić, Kompani i Filip Lam. Ko da te savlada ?!
 
I tako ... to što imaš potencijal od 5 zvezdica da te zatvore u Lazu Lazarevića i nije toliko opasno. Opasnije je da osetiš sve ove porodične probleme , a da ne dobiješ stadion sa svojim imenom ili da ne uživaš u himni Lige Šampiona dok držiš Ušonju u rukama.
 
Ukoliko ti se sviđa ova Igra koja nikad ne prestaje, poseti - Serbian FM i priušti sebi zadovljstvo rasturanja porodice u novom serijalu Football Manager 2015 koji možeš nabaviti po najpovoljnijoj ceni na svetu.

Ostaneš na poslu, zalepiš se za fotelju i to na 3 rate! Ako budeš u prvih sto menadžera u 2015 , posao dobijaš za mito od 3 hiljade dinara. Samo ćuti... Mito i korupcija su zabranjeni Ustavom RS ;)
 
Čitamo se ponovo,  nakon sezone...
  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari