Inter i Konte su savršen spoj

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

O tome kakav kofer sa sobom nosi "Kum".

Inter i Konte su savršen spoj
Foto: Twitter
Inter je jedan od onih "prokletih" klubova - na vrhuncu svoje moći devedesetih godina nisu osvojili praktično ništa uprkos velikim ulaganjima, ali su dolaskom Žozea Murinja ipak uspeli da prigrle Tripletu, nešto što nije pošlo za rukom nijednom italijanskom timu.

A znamo šta smo i koga smo sve gledali na Apeninima.

Nakon njega usledio je potop koji se gotovo po pravilu događa u svakom klubu koji napusti, ne samo na terenu već često i van njega.

"Neroazuri" su ipak uspeli da se vrate u društvo najboljih zvano Ligu šampiona odakle su na dosta kukavičan način (specijalitet Lućana Spaletija) ispali iz grupne faze. Profitirao je Totenhem i nije loše prošao. Kinezi su odmah nakon toga odlučili da reaguju i bilo je jasno da će Inter voditi neko drugi ove sezone. Izbor je pao na Antonija Kontea.

U pitanju je savršen spoj, evo i zbog čega.

Konte pred sobom ima dobro poznati scenario iz 2011. godine u Juventusu - stigao je u veliki klub sa ekipom koja nije osvojila ništa godinama i u senci je rivala. Ovoga puta stvari su još bolje po njega jer je Inter u mogućnosti da uloži značajna sredstva u jačanje igračkog kadra, dok na raspolaganju ima veoma perspektivnu ekipu. Podsetimo, najbolji strelac tadašnjeg Juventusa bio je Alesandro Matri, igrači poput Lihtštajnera, Vučinića, Đakerinija, pa i De Ćeljea su imali ozbiljnu ulogu u udaranju temelja moćnih "bjankonera". Naravno, u klubu su bili italijanski reprezentativci poput Bufona, Pirla i Kijelinija koji će, osim Del Pjera, svoj vrhunac doživeti pod Konteovim patronatom.

Mauro Ikardi Inter Napoli

Antonio je poznat po disciplini i čvrstoj ruci o čemu su svedočili brojni igrači, poslednji u nizu je svakako i Rađa Naingolan koji je pre povratka na Sardiniju teško podnosio fizičke napore na treningu. Duvan, alkohol i vrhunski fudbal u 2019. godini jednostavno ne idu zajedno. Tu je u pitanju i novi momenat, svi fudbaleri žele da se dokažu novom šefu struke koji zna kako se osvajaju trofeji. Došlo je do toga da čak i konstantno nezadovoljni Mauro Ikardi moli da ostane u Interu, ali Konte ne trpi probleme u svlačionici. Karta u jednom pravcu je već kupljena. Bez Ikardija i sa Dijegom Godinom koji dolazi kao lider svlačionice "krvna slika" ekipe se značajno menja.

Posebna priča jeste i motivacija Bepea Marote i Antonija Kontea koji su na veoma sličan način napustili Juventus u ne tako prijateljskom stisku Anjelijeve ruke. Ono što su navijači kluba iz Milana priželjkivali eventualnim dolaskom Dijega Simeonea dobiće sa Konteom na klupi koji nema problema kako da motiviše ekipu i stvori atmosferu "sami protiv svih".

Inter koji se ovog leta stvara može biti "italijanski Atletiko" s tim što će mu biti dosta lakše jer pored Juventusa ispred sebe neće imati još jednu "aždaju" koliko god italijanski mediji forsiraju Napoli kao nekog ko može da ugrozi hegemoniju "bjankonera". Igranje na nekoliko frontova bi moglo predstavljati problem, ali ne bi me iznenadilo da on praktično žrtvuje Ligu šampiona kako bi pokušao da ugrozi Juve ili barem napravi temelj za ekipu koja će narednog leta krenuti u ozbiljne osvajačke pohode na Apeninima.

Konte

Što se tiče terena, stanje na njemu se već nazire. Na golu je neprikosnoveni Handanović, dok će poslednju trojicu u defanzivi činiti Godin, Škrinijar i De Fraj. Sredinu terena će zauzeti Brozović i Sensi dok će se za trećeg vezistu boriti Barela i Galjardini. Po bokovima će "operisati" Asamoa, Politano, Kandreva, Lazaro, možda čak i mlađani Esposito u zavisnosti od rivala, dok se u napadu čeka dolazak Lukakua i/ili Džeka kojima će podrška biti perspektivni Lautaro Martinez.

Reprezentativci Italije su svojevremeno dali Konteu nadimak "Kum", mislim da nema potrebe da objašnjavam zbog čega. Da li je to dovoljno za Skudeto i pored moćnog tima kakav je Juventus stvorio?

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Ne propustite

Komentari