Nataša Janić - naša bruka i sramota

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Mađarska kajakašica je upravo osvojila srebro. To je 5. medalja koju je ova devojka donela našim susedima. Svaka joj čast, ali da li je bar nekog u ovoj zemlji sramota zbog toga?

Nataša Janić - naša bruka i sramota
Milan Janić je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu. Jednu od onih 100 koje je naš savez sa ponosom proglasio svojim velikim uspehom, stavivši na leđa takmičarima u Londonu još jedan teg od par kila kao da im svi njihovi nisu bili dovoljni.

Njegova ćerka i sinovi nemaju nikakve veze sa srpskim Olimpijskim komitetom. Što bi i imali? Može li ih iko kriviti za to što su između obećanja naših političara i konkretnih uslova koje su nudili drugi izabrali ono što je bolje za njih.

Nataša Janić je osvojila do ovog trenutka 5 medalja za Mađarsku na Olimpijskim igrama. Tri zlatne i 2 srebrne, a smeši joj se još jedna do kraja takmičenja u Londonu. Bila je najbolji mladi sportista Jugoslavije 2000. godine. Ali od obećanja se ne živi, a još slabije trenira. Ona i njena porodica nisu verovali obećanjima.

Srbija je na protekle dve Olimpijade osvojila 5 medalja. Dva srebra i tri bronze. Pa vi računajte.

I nije jedina, samo je možda najuspešnija od svih koji su odlučili da ne veruju obećanjima onih koji su ih sto puta slagali.
 
Oni koji veruju obećanjima, dobiju ovo. Oni koji ne veruju dobiju uslove da pruže svoj maksimum. Neko uspe, neko ne, ali makar imaju priliku. I dobiju priliku da ne seiri nad njihovim porazom.

A da, zaboravio sam, imamo 100 osvojenih medalja. Đoković neće da bori za zemlju kao što se bori kad igra za nagradni fond. Ko ne osvoji medalju nije trebao ni da putuje da se šetka po Londonu. Biće bolje u Rio de Ženeiru.

I da, mi smo siromašna zemlja i nemamo para za ulaganje kao druge, bogatije zemlje. I ono što imamo, moramo da damo u fudbal jer je poznato da smo evropski Brazilci. Recimo 800.000 evra EPS-a da bi se predstavila njihova sjajna ponuda u zemljama koje prate Ligu šampiona.

Ne, ne pitam ko je kriv. Znam da je to potpuno besmisleno pitanje u ovoj zemlji. Pitam samo da li je nekog bar malo sramota. Ili je i to besmisleno?
  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari