Stojke, srećno u izboru novog kluba, ''Orlovi'' računaju na tebe!

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Kraj utakmice između Čukaričkog i Partizana označio je još jednu promociju kluba iz Humske u jesenjeg prvaka, a u isto vreme i oproštaj reprezentativnog golmana Vladimira Stojkovića od superligaške scene.

Vladimir Stojković, ali i pojedinci iz uprave Partizana nedavno su najavili da će odlični golman napustiti Partizan ove zime i ponovo okušati sreću u inostranstvu, pa će naš domaći šampionat, ionako siromašan kvalitetom, na proleće ostati siromašniji i za sjajnog čuvara mreže.

On je to pokušao i letos, kada su u Humskoj već pronašli i njegovu zamenu, Milana Lukača, ali se, posle povrede novajlije iz OFK-a i neostvarenog transfera u Konjaspor, popularni Stojke ''pravo sa plaže'' vratio među stative i tokom jeseni u više navrata dokazivao svim ''nevernim Tomama'' zbog čega je i dalje naš najbolji golman.

Da su ostali u Partizanu bili makar približno na njegovom nivou, slika o igri crno-belih ove jeseni ne bi izgledala tako loše, bez obzira što će opet prezimiti na vrhu superligaške tabele.

Jasno je to i navijačima Partizana koji su na Banovom brdu transparentom zahvalnosti poželeli sreću iskusnom golmanu u nastavku karijere.

Od trenutka kada je prešao u Partizan i šokirao fudbalsku javnost u našoj zemlji, pre svega onaj deo naklonjen Crvenoj zvezdi, Vladimir Stojković je izazivao burne reakcije maltene svakim svojim potezom na terenu.

Čak ni kada je, takođe na visokom nivou, branio boje naše zemlje, deo fudbalskih zaljubljenika u Zvezdine boje nije uspevao da sakrije bes zbog Stojkovićevog odlaska u Humsku pre tri godine. Kulminacija je bila u Đenovi, bilo ne ponovilo se...

Oproštajem Stojkovića od Partizanovog dresa, valjda je došlo vreme da se prozivke na njegov račun konačno stišaju, jer 30-godišnji golman u reprezentaciji još uvek nije rekao svoju poslednju reč.

Svojim iskustvom i nesumnjivim kvalitetom, on bi trebalo da bude jedan od predvodnika ''Orlova'' u narednim kvalifikacijama, u kojima neće biti alibija u ''podmlađivanju'' ili stvaranju tima za naredni kvlifuikacini ciklus.

Reprezentacija Srbije će imati imperativ plasmana na Evropsko prvenstvo 2016, a Stojke bi trebalo da bude njen ključni činilac, jer je nebrojeno puta u karijeri pokazivao da voli izazove, kao i da je najbiolji kada je najteže i najvažnije. To znaju i navijači Crvene zvezde koji se sećaju njegovih bravura protiv portugalske Brage, na primer, a naravno i pristalice crno-belih koje ne mogu da imaju ni jednu jedinu zamerku na njegove partije iz proteklih sezona, bilo na domaćoj, ili na evropskoj sceni.

Posle svega, Stojkoviću bi zato svi trebalo da poželimo uspešan nastavak karijere, da ove zime pronađe odgovarajući inostrani klub u kome će dobiti pravu priliku, možda u Španiji, gde bi opet došao u priliku da skida Bejlove projektile, kao nedavno protiv Velšana...

Pre Partizana imao je par neuspelih avantura u Engleskoj, ili Holandiji, pa je, čini se, pravo vreme i da konačno napravi pravi izbor... Jer, svima nam je u interesu da i dalje imamo pouzdanog golmana u dresu nacionalnog tima.

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari