Kad je teško...

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Ako se ujutru probudite sa zadatkom da do kraja dana skinete desetine miliona dinara blokade računa, uz obavezu da uplatite još nekoliko desetina miliona zaostalih dugovanja koje mesecima unazad niste uspevali da namirite, a onda za nepuna 24 časa sve to učinite, stvarno vam treba ''skinuti kapu''.

Znate ono kad protivnik ubedljivo vodi, a vi, kako se bliži kraj utakmice ''topite'' tu njegovu prednost i na kraju dođete do preokreta i velike pobede... Gledali smo to nedavno i u košarkaškom derbiju u Pioniru...

Takav utisak stekao se i praćenjem Zvezdinog ''Dana D'' kad je u pitanju (de)blokada računa, odnosno registrovanje novih igrača.
 
Bilo je u celoj priči i ''pomoći prijatelja'', koji su se takođe javili baš onda kad je vreme isticalo. Reklo bi se, pravi ''džokeri sa klupe''...
 
A Savez kao da je znao kad će Zvezdina ''čarolija'' da proradi, dajući joj rok baš do 22. februara da se svi zaostali dugovi izmire.
 
I - iako je samo dan ranije cela situacija delovala beznadežno, u petak su navijači Crvene zvezde konačno dočekali da čuju kako je račun njihovog kluba deblokiran.
 
Odjednom se ''nebo'' nad Marakanom razvedrilo (ili ''otvorilo'' što bi neki imali običaj da kažu). Novajlija Dauda je dobio potvrdu da je zdrav, iako mu je dan ranije karijera dovedena u pitanje zbog navodnih srčanih smetnji. ''Nestašni'' Jovanović je vraćen u tim, a sa njim izgleda i Maksimović...
 
Posle ovako velikog ''preokreta'' koji je uspela da napravi uprava, zadatak koji će na proleće imati ekipa Crvene zvezde na terenu, deluje kao znatno lakši posao. Jer šta je ''tričavih'' šest bodova ''minusa'' na tabeli, u odnosu na milionski minus koji je uprava uspela da izbriše...
 
U svakom slučaju, sad su svetla uperena ka Jankovićevom timu. Od njegove ekipe se očekuje da ostvari svoj zadatak - prekid dominacije Partizana, koliko god neki tvrdili kako im to ove godine nije prioritet.

Naravno, ni na finansijskom polju borba nije završena, ali je dobijena jedna velika ''utakmica'' koja otvara znatno veće mogućnosti u narednom periodu.
  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari