Samo se dvoje pitaju...

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Vikend praktično otpisao Udineze i Lacio iz borbe za titulu o kojoj će odlučivati Milan i Juventus. Borba za treće mesto sada bi mogla da dobije na intenzitetu, a nazire se i rasplet na dnu.

Čini se da je 24. kolo raskrsnica sezone u Italiji.

Prvo, za titulu će se boriti Milan i Juventus, što nije neočekivano, jer su "Rosoneri" najbolji tim na Apeninima, a njihov jedini rival džin koji se probudio.

Milan je lako prošao Ćezenu, i bez nekoliko fudbalera, pokazalo se da jaka klupa mnogo znači u ovakvim mečevima, koji dolaze u trenucima velike ispražnjenosti nakon najveće pozornice.

Jer, protiv Arsenala se tim ispumpao, ali su igrači poput Emanuelsona i Muntarija dragoceni, imaju svoj kameo bez koga se trofeji ne mogu zamisliti. Tu je Alegri u pravu, pa ako se neko pitao što je doveden Muntari, eto mu odgovora.

Juve je dobio Kataniju u meču koji je pokazao da nekad manjak kvaliteta ne znači da je sve izgubljeno. Tim nema napadača koji će sam otvoriti odbranu, dovoljan dokaz su bunkeri koji su ostali netaknuti na Juve areni ove sezone.

Ali, glad za pobedom, odnosno "ne odustaj nikad" princip u ovakvoj ligi čini čuda. Antonio Konte je takvim pristupom uspeo da bude kapiten jednom od najboljih timova u istoriji italijanskog fudbala i bio bi veoma glup da to isto ne primeni i kao trener.

Juve drži korak, čeka ih derbi na "San Siru" gde su nedavno pobedili u kupu, a dobili su Milan i u prvom delu šampionata. Paradoksalno, biće im lakše nego u Parmi recimo, jer dovoljno je baciti pogled na mečeve sa timovima iz vrha. Gde treba izneti srce i voljni momenat, tu je ovaj tim u prednosti.

Ma kakav bude ishod tog meča, ništa neće biti rešeno, ali će se igrati za ogromnu psihološku prednost u nastavku.

Zašto sam rekao još da je ovo raskrsnica?

Pa, čini se da Lacio neće izdržati ni u borbi za Ligu šampiona, a ko zna biografiju Edija Reje, biće mu jasno o čemu pričam.

Ovaj Italijan sa dobrim procentom slovenačke krvi bi ukinuo proleće da je moguće. Sve njegove ekipe posle Božićnih praznika ne mogu da se prepoznaju. Pre nekoliko godina je Napoli bio četvrti za novogodišnje praznike, na kraju je čak strepeo za opstanak.

Udineze bez Di Natalea teško pobeđuje. Iako će požuriti da saopšte da ne zavise od svog kapitena, videlo se sinoć protiv Udinezea koliko nedostaje. U pitanju je vođa na terenu, nijedan od drugih igrača to nije, pa se Kaljari lako odbranio.

Roma i pored silnih oscilacija ima dobru šansu za treće mesto, ako poveže nekoliko dobrih partija, a Napoliju bi eventualno ispadanje iz Lige šampiona dalo veštačko disanje u prvenstvu.

Inter je na kolenima, ni zaostatak za Udinezeom i Lacijalija nije toliki problem koliko njihova igra. Deluju kao razbijena vojska, Ranijeri je izgubio kompas oko formacije i načina na koji da upotrebi Snajdera...

Potvrđuje se ono što sam pričao za Fiorentinu, Mihajlović je tu bio najmanji problem. Đenova je sa povredom Đilardina ušla u krizu, sredina tabele je njihov najveći domet, a tom pozicijom je zadovoljna Atalanta. Da nije bilo kazne, ovaj tim je mogao da se nada i borbi za Evropu.

Zamparini posle nekoliko pobeda priča o Mutiju kao Murinju, ali niko ne veruje da će iskusni trener izdržati do kraja sezone, u Palermu su takve stvari retkost, iako u tom svom haosu, tim stoji dobro na tabeli.

Za Novaru je bod protiv Atalante praktično poraz, čini se da će igrati samo jedno leto. Ni Ćezena nije u boljoj poziciji, iako su uložili dosta u tim.

Probudio se Leće, uhvatio priključak sa Sijenom, a pobedi se obradovao i Udineze. Sjajni Mjuriel i Kvadrado koji guraju Salentine prema opstanku su igrači "Zebreta", što je garancija da će "Friulani" trajati i kad Di Natale jednom odluči da se bavi drugim stvarima u životu.

Naredne subote je derbi sezone, a zanimljivo će biti u Napulju gde gostuje Inter. Međutim, ko će sad o tome razmišljati na "Sveti Pavle" stiže Čelsi...
  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari