Leteća družina pali motore - Spremite se za najneizvesniju sezonu!

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Ljubitelji ski skokova se raduju početku nove sezone koja startuje u petak.

Leteća družina pali motore - Spremite se za najneizvesniju sezonu!
Foto: EPA/OLE MARTIN WOLD
Uveliko smo zagazili u novembar mesec, a hladniji dani će nas sigurno više zadržati u domovima i uz tv prijemnike. Za ljubitelje sporta, već velika ponuda će biti osvežna zimskim sportovima koji hvataju zalet. Atletika ima epitet kraljice sportova, a status kraljevske discipline među nordijskim sportovima se može dodeliti ski skokovima. Popularnost ski skokova u svetu je velika, a i u Srbiji imaju armiju fanova koji sa nestrpljenjem čekaju početak Svetskog kupa.

Sezona 2017/2018 u ski skokovima startuje u petak takmičenjem u Visli pred fanatičnom poljskom publikom, prava poslastica na samom početku. Sve do kraja marta možemo da gledamo ove hrabre momke u borbama za bodove, medalje, za slavu. Pred nama je sezona za koju se pretpostavlja da će biti jedna od najzanimljivijih i najneizvesnijih u istoriji.

Furioznim izdanjima na kraju prošle sezone, Austrijanac Štefan Kraft je uspeo da osvoji Kristalni globus, i kao aktuelni vladar Svetskog kupa ulazi u nova nadmetanja sa etiketom blagog favorita. Takmičari će imati dosta izazova, zgusnut kalendar, a kruna sezone će biti Olimpijske igre u Pjongčangu. Olimpijska groznica je već uveliko prisutna kod skakača, svi žele da izbore vizu za Pjongčang i ispune olimipijski san, i to će dati dodatni značaj svakom takmičenju.

Reprezentacije uglavnom sa istim snagama ulaze u predstojeću sezonu, a neke izmene su bile prinudne zbog povreda pojedinih takmičara. Moćni tim Austrije će predvoditi Štefan Kraft. Roviti Mihail Hajbek će se ipak pojaviti u Visli, dok će biti lišeni usluga povređenog rekordera po broju pobeda u Svetskom kupu Gregora Šlirenzauera.

Braća Prevc će pokušati da obraduju slovenačke navijače dobrim izdanjima, a u tim se vraća oporavljeni veteran Robert Kranjec. Andreas Velinger, Kamil Stoh i Danijel Andre Tande su prve zvezde u svojim reprezentacijama, i od njih se puno očekuje. Malerozni Zeverin Frojnd je obnovio povredu kolena, a istu sudbinu je doživeo i Kenet Gagnes, i obojica su završila sezonu i pre njenog starta. Njih neće biti, ali legendarni veterani Simon Aman, Jane Ahonen i naravno Noriaki Kasai ne odstupaju, gledaćemo ih bar još ovu sezonu.

Svi preduslovi su ispunjeni za uspešne predstave na skakaonicama širom sveta, a da li će glavne uloge biti promenjene ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, nakon svake predstave svi akteri će zaslužiti veliki aplauz!
  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Ne propustite

Komentari