Povratak Galisije!

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Nakon pet godina pauze Selta se vraća u društvo najboljih. Da stvar bude još zanimljivija, ekspresan povratak u Primeru obezbedila je i La Korunja, pa ćemo ponovo gledati derbi Galisije, koja konačno ima razloga da slavi.

Povratak Galisije!
Pirineje krasi mnoštvo derbija koji su čuveni u svetu. "El Klasiko" je svakako najpoznatiji derbi u Španiji, ali po strasti, za duelom Reala i Barse, sigurno ne zaostaju Galisijiski derbi i Seviljski derbi.

Betis se prošle godine vratio u društvo najboljih pa je Primera bogatija za "El Sevillano". Od naredne sezone i Galisija će imati razloga za osmeh. Dva najveća kluba iz ove španske pokrajine su se vratila u Primeru, pa će "El derby gallego" ponovo zaživeti.

Selta se pet godina vucarala po Segundi i nakon remija protiv Kordobe konačno je došla tamo gde i pripada. I Najveći rival Deportivo La Korunja je shvatio da je vrag odneo šalu, pa se ekspresno, nakon samo godinu dana pauze, vratio u Primeru.

To je nekada bio meč za uživanje kada su Gustavo Lopez, Katanja, Karpin, Mostovoj igrali na jednoj i Mauro Silva, Roj Makaj, Fran i Valeron (koji je još uvek tu) na drugoj strani.

Duel dva tima koji su igrali fudbal za primer, uvek za gol više, Primera je zaista bila siromašnija prethodnih godina bez Selte i one, stare La Korunje.

Sada je sve kao pre, iako su današnji igrači dvaju timova samo bleda senka nekadašnjih majstora fudbala. Čini mi se kao da su Riazor i Balaidos već puni navijača koji su toliko željni sudara velikana pokrajine koja dodiruje Portugal.

Španci su kao mi, malo im treba da budu srećni, a fudbal je svakako stvar koja im iznova i iznova vraća osmeh na lice.

Ponovo će na stadionima u Vigu i lučkom gradu La Korunji harati Ronaldo i Mesi, ali najvažnije je da će Galisija opet moći da doživi strast pokrajinskog derbija.

U svakom slučaju u Primeru su se vratila dva najbolja tima, a ne kao u "nekim" zemljama, onaj klub čiji je povratak u "interesu fudbala".

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari