Nije problem Milijaš, fali nam privatizacija!

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Ponovo se svaljuje krivica na jednog čoveka, na kapitena, ali nikako da se potrudimo da sagledamo dublji problem dekadencije Crvene zvezde i srpskog fudbala. Nijedan čovek ne zaslužuje onakvo omalovažavanje, a posebno bivši reprezentativac.

Nije problem Milijaš, fali nam privatizacija!
Foto: crvenazvezdafk.com

Dok sam na poluvremenu meča Crvena zvezda - Černomorec slušao povike na račun kapitena: "Milijaš napolje, Milijaš napolje!" (doduše, nisu svi vikali) nisam mogao a da ne stanem na stranu bivšeg reprezentativca.

Da li je Nenad Milijaš ikada više trčao - čini mi se da nije, a da li je imao kome da doda loptu dok je pre nekoliko godina nosio crveno-beli dres - jeste!

Zvedzin problem nije vezni red, ima jedan od boljih u regionu. Mali Kovačević i Dejin prezimenjak su sadašnjost i budućnost Crveno-belih, Ninković je još jednom pokazao da je klasa, ali u napadu mnogo toga škripi.

Na Milijaša su osuli drvlje i kamenje zbog promašenog penala (kao da je čovek hteo da promaši penal, to se dešava i najvećim zvezdama), a on nije imao koga da uposli te vrele avgustovske noći. Dauda je od pedeset vazdušnih duela sa centralnim bekovima ukrajinskog tima dobio minus jedan, dok Slovenac Pečnik, uz dužno poštovanje, nije adekvatan igrač za poziciju krila.

Mnogi kažu "zna sa loptom", znam i ja sa loptom, pa ne igram u Zvezdi. Šalu na stranu, čudno mi je da čovek igra desno krilo a ne zna da ubaci po strani, centrirao je jednom za 90 minuta, a bolje da to nije ni učinio. Verujem da Stojanović nije hteo da zameni kapitena u poluvremenu, već da je Milijaš sam odlučio da se ne vrati na teren, a i što bi - zar je zaslužio onakvo omalovažanje?

U drugom poluvremenu nije imao ko da izvede prekid, pa je čak i levi bek Mladenović oprobao sreću.  Dakle, Zvezdin problem nije Milijaš, već manjak kvalitetnih igrača, pre svega u napadu. Gledajući onaj velelepni objekat ispunjen ljudima koji srce daju za voljeni klub, nije mi preostalo ništa drugo nego da se zapitam, koliko još treba čekati da bi se najveći klubovi u zemlji privatizovali?

Onakav gigant od kluba sa onakvim navijačima i velelepnim objektom zaslužuje bolje, ubeđen sam da mnogi čekaju kao zapete puške na dan kada će zakon omogućiti privatizaciju srpskih timova.

Naši najveći klubovi zaslužuju ljude koji bi uložili novac i kojima bi se uložena sredstva vratila, dok bi na drugoj strani svi koji podržavaju zajedničku ideju bili zadovoljni, ne ide više da se brukamo u duelima sa bugarskim i ukrajinskim timovima.

Lepo kaže naš narod "Prazna vreća ne može uspravno da stoji"...

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari