Za dobrobit Srbije - Istorijsko ujedinjenje Partizana i Zvezde?!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.07.2016.
18:24
Izvor: Sportske.net, hockeyserbia.com

Do juče nezamislivo, sada već skoro, pa realnost. Čekamo samo zvaničnu potvrdu!

Elvar Freyr Pálsson
Elvar Freyr Pálsson

Povezane vesti

Najveći rivali u protekloj sezoni, ekipe koje su vodile veliku borbu za šampionsku titulu, a koju je na kraju osvojio Partizan, od sledeće sezone će najverovatnije nastupati zajedno, ujedinjeni u novoj ekipi!

Naime, kako je juče potvrđeno na zvaničnom sajtu Saveza hokeja na ledu Srbije, dosadašnji hokejaši Partizana i Zvezde bi u sledećoj sezoni trebalo da nastupaju u ekipi novoformiranog Hokejaškog kluba Beograd!

Razlog za ovakav potez je želja da HK Beograd sledeće sezone učestvuje u regionalnoj MOL ligi, gde bi imao značajniju ulogu.

Samim tim, smatraju u Hokejaškom savezu, podigla bi se i popularnost ovog sporta u Srbiji, a i kvalitet našeg nacionalnog tima bi bio na višem nivou.

Ipak, još uvek se očekuje zvanična odluka, s obzirom da će konačan sud dati Mađarski hokejaški savez, čiji bi Upravni odbor najkasnije do 6. jula trebalo da se izjasni o uključenju HK Beograd u regionalnu MOL ligu.

Ne propustite

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Tuesday, 05.07.2016
14:39

Želimo zvanično da se obratimo svim navijačima o planovima za sledeću sezonu. Kao što ste i videli pre 2 dana smo objavili da će naša reprezentacija igrati MOL ligu pod imenom HK Beograd, ali smo hteli da sačekamo konačni dogovor i pošto savez obavesti javnost o svemu, da posle njih uradimo i mi to, ali očigledno moramo da objasnimo svima o čemu se tu radi pošto su mnogi naseli na novinarske izmišljotine da je ovo fuzija Partizana i Crvene Zvezde. Dakle, HK Beograd će biti zaseban klub koji će voditi naš savez. Za klub će igrati skoro svi naši reprezentativci (igrači koji igraju za Partizan, Crvenu Zvedzu, NS Stars i igrači iz inostranstva) pojačani nekolicinom inostranih igrača i trenerom, verovatno iz Rusije. Dakle pošto će to biti zaseban klub za sebe, PARTIZAN I CRVENA ZVEZDA SE NEćE FUZIONISATI, već će nastaviti da se takmiče kao zasebni klubovi u ligi. Postoji plan da se svi naši igrači koji će igrati za HK Beograd pred početak play off-a doamćeg prvenstva vrate u HK Partizan kada kreće borba za titulu. Možda se ovo mnogim Partizanovcima neće svideti, ali je ovo jedan odličan projekat za poboljšanje hokeja u Srbiji koji je na jako lošem nivou i koji itekako može uticati na jačanje nacionalne selekcije. Objavićemo i ko će sve igrati iz Partizana za HK Beograd i tokom sezone pratiti njihov učinak i rezultate ali naravno Partizan će biti na prvom mesto i takođe liga u kojoj će se takmičiti Partizan. Takođe cilj je da sastavimo kvalitetnu ekipu koja će osvojiti prvo mesto u prvoj rundi Kontinentalnog kupa i proći u drugu rundu.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Monday, 04.07.2016
23:44

Pet Grobara komentarise cak i na ovakvoj vesti, a gde je opozicija da se cuje malo? :-D

avatar
Jedan jedini
Monday, 04.07.2016
19:26

sa njima nedaj boze bilo kakvo udruzenja.....

avatar
ACACHELSEA
Monday, 04.07.2016
18:51

Kod ne mozes da ga pobedis ti mu se pridruzi.Glupost od odluke.

avatar
Alexander Stonsky
Monday, 04.07.2016
18:45
avatar
stevan98
Monday, 04.07.2016
18:41

Ne vala sa njima

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Monday, 04.07.2016
18:32

A ja bas danas stavio onu sliku za avatar:-D Ne daju nam da srusimo rekord kosarkasa, a fale nam samo jos tri titule:-D

avatar
Cesare
Tuesday, 05.07.2016
19:10

Prvenstvo Srbije ce se odrzati kao i svih ovih godine, zasto da ne osvojimo jos 4 za redom?

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Tuesday, 05.07.2016
21:18

Sa ovima se nikad ne zna, vidis da im strasno smeta to sto i dalje dominiramo u toliko sportova...