Svetski kup: Senzacija na otvaranju sezone!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 23.11.2015.
17:57
Izvor: Sportske.net, Borisav Tijanić

Naš saradnik Borisav Tijanić redovno prati dešavanja u ski-skokovima, evo i prvog ovosezonskog izveštaja iz Kligentala.

BETA/AP Photo/Jens Meyer
BETA/AP Photo/Jens Meyer

Povezane vesti

Ako se je suditi po prvom individualnom nadmetanju ski skakača čeka nas veoma uzbudljiva sezona. Malo poznati norveški takmičar Daniel-Andre Tande je iznenađujući pobednik takmičenja koje je odrzano u nemačkom Kligentalu.

Norveški skakač koji je do juče upisao svega 16 nastupa u svetskom kupu, iza sebe na podijumu ostavio je Petera Prevca i ljubimca domaće publike Zeverina Frojnda.

Početak prve serije obelezili su problemi koje je uzrokovao jak vetar pa se takmicenje odvijalo usporeno. Upravo je Tande prvi zagrejao publiku skokom od 142 m i sve do dolaska dva najbolja takmičara iz protekle sezone niko nije bio ni blizu da ga pomeri sa vodeće pozicije. Jedini kome je to uspelo bio je Peter Prevc koji je u finalnu rundu ušao kao lider.

Finalna serija je bila mnogo kvalitetnija i ponudila nam mnogo kvalitetnijih skokova pre svega jer su se vremenski uslovi poboljšali. Svi su nakon prve serije pomislili da će se pitanje pobednika rešavati između Prevca i Frojnda, ali mladi skakač iz Norveške pokazao je da skok iz prve serije nije bio slučajnost i sa još jednim skokom od preko 140 m došao do zaslužene pobede.

Germany Ski Jumping World Cup

Mesta u prvih deset zauzela su još dva domaća takmičara Frajtag, koji je bio 4. i Velinger koji je bio šesti. Nevorovatni Noriaki Kasai nastavio je da oduševljava sve ljubitelje ski skokova i petim mestom najavio da će i ove sezone imati šta da pokaže.

Austrijanci su razočarali i samo Štefan Kraft može dobiti prelaznu ocenu sa zauzetim šestim mestom koje je podelio sa Velingerom.

Još jedan tinejdzer je danas skrenuo pažnju na sebe, a radi se od Domenu Prevcu, najmlađem od trojice braće. Momak koji nema ni punih 17 godina tokom celog skakačkog vikenda bio je sjajan, juče je zauzeo osmo mesto pa familija Prevc ima mnogo razloga za radost.

Takmicenja u svetskom kupu nastavljaju se narednog vikenda, a domaćin će biti Finska.

Ne propustite