SP - Frojnd leteo do šampionske titule!

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.02.2015.
20:10
Izvor: Beta

Nemački ski skakač Zeverin Frojnd osvojio je zlatnu medalju na SP u švedskom Falunu, dok se na drugom stepeniku pobedničkog postolja našao Austrijanac Gregor Šlirencauer, a bronzanim odličjem okitio se Norvežanin Rune Velta.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Nemac je do prve zlatne medalje u karijeri u individualnoj konkurenciji došao skokovima od 134 i 135,5 metara, odnosno sa 268,7 poena.

On je skokom u drugoj seriji postavio novi rekord skakonice u Falunu, dan pošto je Rune Velta u kvalfikacijama skočio 135 metara.

Šlirencauer je posle prve serije i skoka od 128 metara bio na trećem mestu, ali je u drugoj skočio dva metara više, što mu je bilo dovoljno da napreduje za jedno mesto i dođe do četvrte medalje sa svetskih prvenstava. Austrijanac je osvojio ukupno 246,4 boda.

Trećeplasirani Velta, koji je posle prve serije bio na osomom mestu, osvojio je tri boda manje od Šlirencauera, skokovima od 126,5 i 128,5 metara.

Četvrto mesto zauzeo je Slovenac Peter Prevc sa 241,8 poena, a peti je bio Austrijanac Štefan Kraft, koji je imao 4,1 bod manje.

Na Svetskom prvenstvu u Falunu će u subotu od 17.00 održati takmičenje u timskim skokovima.

Ne propustite