Ski skokovi - Frojnd pobedio u Rusiji!

Autor: Beta Beta
nedelja 14.12.2014.
18:21
Izvor: Beta

Nemački ski skakač Zeverin Frojnd pobednik je današnjeg takmičenja Svetskog kupa u ruskom gradu Nižnji Tagilu, ispred Norvežanina Andersa Fanemela i Austrijanca Štefana Krafta.

Beta/AP Photo/Cornelius Poppe, NTB Scanpix
Beta/AP Photo/Cornelius Poppe, NTB Scanpix

Povezane vesti

Na sedmom takmičenju Svetskog kupa ove sezone bila je samo jedna serja skokova, pošto je na početku druge serije vetar bio prejak, te su organizatori odlučili da je ponište.

Frojnd je u prvoj seriji skočio 131,5 metara i osvojio ukupno 145,7 bodova, dok je drugoplasirani Fanemel zaostao 2,4 boda, iako je imao skok od 135 metara.

Najduži skok ostvario je trećeplasirani Kraft, čak 138 metara, ali mu je zbog jakog vetra u prsa, koji mu je znatno pomogao da ostvari dobru dužinu skoka, oduzeto 11,7 bodova, pa je tako na kraju osvojio ukupno 141,1 bod.

Četvrto mesto zauzeo je Austrijanac Gregor Šlirencauer sa 140,9 bodova, odnosno skokom od 135 meatara, dok je petu poziciju zauzeo njegov sunarodinik Mihael Hajbok sa 1,1 bodom zaostatka.

Najbolji rezultat u karijeri ostvario je Slovenac Matjaž Pungeratar, koji je zauzeo šestu poziciju sa 127,8 bodova, pošto je ostvario skok od 130,5 metara.

Prvu desetoricu kompletirali su Norvežani Rune Velta na sedmom mestu i Danijel-Andre Tande na osmom, kao i devetoplasirani Slovenac Peter Prevc i desetoplasirani Austrijanac Marinus Kraus.

U generalnom plasmanu na liderskom mestu nalazi se Fanemel sa 430 bodova, drugi je Frojnd sa 361, dok se na trećem mestu nalazi Prevc sa 323.

Takmičenje u Svetskom kupu nastaviće se narednog vikenda, kada je na programu takmičenje u švajcarskom Engelbergu.

Ne propustite