Pljuščenko želi da učestvuje na ZOI 2018.

Autor: Beta Beta
četvrtak 25.09.2014.
07:06
Izvor: Beta

Višestruki olimpijski, svetski i evropski šampion u umetničkom klizanju Jevgenij Pljuščenko rekao je danas da će pokušati da izbori učešće na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine u južnokorejskom Pjongčangu, ako ga zdravlje bude poslužilo.

Beta/AP Photo/Bernat Armangue
Beta/AP Photo/Bernat Armangue

Povezane vesti

Pljušenko se vraća takmičenju!

"Ako me zdravlje posluži možda ću nastaviti da se takmičim i pokušaću, peti put u karijeri, da učestvujem na Olimpijskim igrama", rekao je Pljuščenko za list Ruska Gazeta.

On je istakao da se "mnogo bolje" oseća otkako je u martu podvrgnut operaciji leđa.

Pljuščenko je počeo da trenira u maju, ali će preskočiti predstojeću takmičarsku sezonu, uključujući rusko, evropsko i svetsko prvenstvo.

On je ove godine učestvovao na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, gde je osvojio zlato u ekipnoj konkurenciji, ali je povredio leđa i morao je da se povuče iz takmičenja. Tada je izjavio da planira da se penzioniše, ali je ipak odlučio da nastavi karijeru.

Pljuščenko (31) je tokom karijere osvojio po dve zlatne i srebrne olimpijske medalje, tri zlatne, srebrnu i bronzanu na svetskim prvenstvima, sedam zlatnih i tri srebrne na evropskim šampionatima i četiri zlatne, dve srebrne i bronzanu na Gran priju.

Ne propustite