Pitsburg u finalu Istoka, traje kletva Predsedničkog trofeja

Autor: Beta Beta
sreda 11.05.2016.
13:14
Izvor: Beta

Hokejaši Pitsburga ispustili su tri gola prednosti, ali su onda u produžetku postigli gol, pobedili Vašington sa 4:3 i plasirali se u finale plej-ofa Istočne konferencije NHL lige.

Beta/AP Photo/Gene J. Puskar
Beta/AP Photo/Gene J. Puskar

Povezane vesti

Vašington je bio najbolje rangirani tim u plej-ofu. Pitsburg će u finalu konferencije igrati protiv Tampa Beja.Pobednički gol postigao je centar Nik Bonino.

"Ovo je najbolji osećaj na utakmici, da pobedite u seriji i da imate svoje saigrače oko sebe. Ne mogu rečima da opišem to. I dalje sam pomalo naježen", rekao je posle meča Bonino.

Desno krilo Fil Kesel poslao je pas Karlu Hagelinu u slot, a Bonino je pokupio odbitak i smestio je pak u mrežu iza golmana Brejdena Holtbija, čime je okončao sezonu za osvajače Predsedničkog trofeja.

Taj trofej se dodeljuje timu koji tokom sezone sakupi najviše poena, a u hokeju postoji praznoverje da postoji kletva Predsedničkog trofeja. On se dodeljuje od sredine osamdesetih, dodeljen je 28 puta, ali je samo osam njegovih osvajača iskoristilo prednost domaćeg terena i na kraju osvojilo Stenli kup.

Osim toga, šest osvajača predsedničkog kupa su eliminisani u prvoj rundi plej-ofa, što je u NHL, inače, češći slučaj nego u ostalim sportovima.

Pitsburg je u finalu konferencije poslednji put igrao 2013. godine i tada je izgubio od Bostona 0:4.

"Kada igrate ovako kasno u sezoni, morate se susreti sa nevoljama i morate ih prevazići. Sledeća serija je protiv Tampe, a oni su uradili istu stvar. Igraju bez dvojice ili trojice najboljih igrača. Biće to dobra serija", rekao je Bonino.

Pingvini su vodili sa 3:0 u drugoj trećini, ali su Kepitalsi minut i po pre kraja trećine iskoristili dva igrača više i golom Ti-Džej Ošija smanjili na 3:1.

U poslednjoj deonici, Džastin Vilijams je smanjio na 3:2, na 7:23 u trećini. Pitsburgu su posle toga svirane tri kazne za zadržavanje igre, tako da je Vašington ponovo imao situaciju pet na tri, što je iskoristio defanzivac Džon Karlson za 3:3.

Defanzivac Ijan Kol rekao je da je kapiten Sidni Krozbi održao govor saigračima pre produžetka i da im je to pomoglo.

Plej-of u Zapadnoj konferenciji je vrlo uzbudljiv, pošto je u oba polufinala, Dalas-Sent Luis i Nešvil-San Hose, trenutno po 3:3 u seriji.

Ne propustite