Namešten rezultat Vanese Mej!?

Autor: Beta Beta
subota 12.07.2014.
01:06
Izvor: Beta

Skijaški savez Slovenije suspendovao je danas četiri svoja funkcionera zbog sumnje da su namestili rezultate violinistkinje Vanese Mej, kako bi se kvalifikovala na Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Beta/AP Photo/Karim Kadim, Pool
Beta/AP Photo/Karim Kadim, Pool

Povezane vesti

Vanesa Mej je ove godine na igrama u Sočiju skijala pod imenom Vanesa Vanakorn, što je prezime njenog oca. Ona je završila obe vožnje u veleslalomu, ali je zauzela poslednje, 67. mesto.

Da bi ostvarila normu za Soči, ona je morala da se takmiči u zvaničnim trkama u švedskoj, Norveškoj, Sloveniji i švajcarskoj.

Skijaški savez Slovenije saopštio je da je pronašao dokaze koji ukazuju da su trke, čiji je organizator bio u januaru, "nameštene po nalogu tajlandskih zvaničnika, kako bi Vanesa Mej ostvarila normu za Soči".

Predsednik Skijaškog saveza Slovenije Jurij Žurej rekao je da se sumnja na neregularnosti u vezi sa falsifikovanjem rezultata i rang liste.

"U startnu listu uvrštena je osoba koja se čak nije ni takmičila, a takmičar koji je pao, registrovan je visoko na tabeli. Pored toga, datumi tamičenja ne odgovaraju datumima kada su trke održane", rekao je Žurej.

On je dodao da Vanesa Mej tada "možda nije znala" za kršenje pravila.

Slovenački savez predložio je četvorogodišnju suspenziju za četiri funkcionera koji su učestvovali u organizaciji trke. Nalazi istrage biće poslati slovenačkoj policiji i Medjunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS).

Ne propustite