MOL Liga - Vreme je za debi HK Beograd!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.09.2016.
18:45
Izvor: Sportske.net

Hokejaški klub Beograd u petak igra prvu takmičarsku utakmicu u svojoj istoriji, a trener Krister Drebreg pozvao je navijače da budu šesti igrač i pomognu ekipi da dođe do pobede.

instagram.com/hkbeograd
instagram.com/hkbeograd

Povezane vesti

Nova sezona u regionalnoj hokejaškoj MOL ligi počinje u petak utakmicom novog člana ovog takmičenja HK Beograd i rumunske Cikserede.

Srbija će prvi put imati svog predstavnika u regionalnom hokejaškom takmičenju, a novoformiranu ekipi HK Beograd predvodiće iskusni švedski trener Krister Drebreg.

"Ljudi bi trebalo da dođu u petak da gledaju HK Beograd, pre svega jer Srbija nikada nije iskusila profesionalni hokej poput ovog. Jaki igrači, jaka liga, jak hokej. Spektakl je neizostavan u ovoj kombinaciji. Mi kao nov tim, šaljemo beli dim ne samo Beograđanima, već i celom svetu da vraćamo hokej na sportsku scenu" rekao je trener HK Beograd.

Šveđanin je istakao i kako je teško predviđati šta se očekuje od HK Beograda ove godine, jer su u pitanju jaki timovi, ali ono čemu se svakako publika može nadati je uzbudljivim mečevima u kojim će 20 momaka dati i poslednji atom snage za pobedu.

"Dugo godina radim ovaj posao, ali sada iz srca i iskreno mogu da kažem da se nikada nisam osećao ovako. Toliko želim da ovaj tim uspe, da prosto nemam reči kojima to mogu da opišem" dodao je Krister Drebreg.

Utakmica između HK Beograd i rumunske Cikserede imaće i humanitarni karakter pošto će navijači moći da uđu u halu ukoliko sa sobom ponesu plišanu igraču koju će kasnije ubaciti na teren kada domaćin postigne prvi gol.

Sve prikupljene plišane lutke biće u Centar za zaštitu dece i odojčadi iz Zvečanske. Utakmica počinje u 17.30 u ledenoj dvorani hale "Pionir".

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 10.09.2016
12:57

Juče je startovala nova sezona hokeja u Srbiji, a za 20 dana kreće i Partizan. Prema zvaničnim informacijama HK Beograd će učestvovati u play off-u domaćeg prvenstva. Iako je rukovodstvo našeg kluba imalo zelju da se sklopi dogovor i da se bivši igrači Partizana vrate pred početak play off-a, do toga ipak neće doći. Jedan od razloga je nemogućnost registrovanja igrača (odjava), jer je poslednji rok mesec dana pre završetka regularnog dela MOL lige, drugi želja HK Beograda da naredne godine učestvuje u Kontinentalnom kupu, što će mu omogućiti samo ako postane šampion Srbije. Naš cilj ove sezone je plasman u drugu rundu Kontinentalnog Kupa i naravno borba za titulu do posednjeg atoma snage.

avatar
Zarkovacki Grof
Thursday, 08.09.2016
23:27

Ajmo svi u ledenu dvoranu da je napunimo igra Srbija

avatar
Saturday, 10.09.2016
13:39

Kakva Srbija?! Lepo su vasi genijalci osmislili da uniste Partizan i u hokeju...