MOL liga - Startuje HK Beograd! Nije bilo fuzije Zvezde i Partizana!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.09.2016.
19:07
Izvor: Sportske.net, HK Beograd

Narednog petka gledaćemo zvanični debi novoformiranog Hokejaškog kluba Beograd u MOL ligi. Rival će im biti rumunska Čiksreda.

Facebook, HK Beograd
Facebook, HK Beograd

Povezane vesti

Tim povodom, novinarima su se na konferenciji za medije obratili Boris Gabrić, generalni sekretar HK Beograd, Krister Dreberg, trener kluba kao i kapiten Dimitirije Filipović.

Tim je predstavio plan za prvu sezonu u prestižnoj MOL ligi, koju započinju u petak, 9. septembra utakmicom protiv rumunske Čiksrede.

''HK Beograd pre svega ima cilj da podigne kvalitet hokeja u Srbiji, a potom da ojača reprezentaciju kao i celokupnu ligu. Veliku zahvalnost dugujemo i predsedniku saveza hokeja na ledu Srbije Marku Milovanoviću, kao i potpredsednici Svetlani Glumac.

Ono čemu će HK Beograd težiti je da napravi porodični ugođaj za sve posetioce naših utakmica. Takođe, bitan aspekt nam su nam i humanitarne akcije, koje ćemo sprovoditi svakog meseca.

Sa tim ste već upoznati kroz našu akciju „Teddy bear toss“. Svako ko donese plišanu igračku na meč sa Čiksredom može besplatno da gleda utakmicu.

Kada postignemo prvi gol, igračke se bacaju na led, a potom će se proslediti deci iz Zvečanske. Njima će takođe biti obezbeđeno i 50 ulaznica za svaki meč HK Beograda'',
rekao je Boris Gabrić.

On je dodao i kako će Beograd pokušati da oko Nove godine odigra i „winnter special“, na Tašmajdanu.

''Upoznati smo sa činjenicom da će Tašmajdan da osposobi svoj teren, a cilj nam je da odigramo i par prijateljskih utakmica na otvorenom.

Krister Dreberg je istakao da će učešće njegove ekipe u MOL ligi biti veliko iskustvo, koje će im pomoći da se profilšu kao igrači.

''Iako kasnimo sa izlaskom na led u Pioniru zbog postavljanje istog, imali smo odličnih 10 dana na pripremama u Mađarskoj. Odigrali smo dve pripremne utakmice koje su nam pokazale naše slabosti i snage i definitivno nas čeka uzbudljiva sezona. Ukoliko uđemo u plejof, to će za nas biti odličan rezultat.

Igrači će mnogo naučiti u MOL ligi, pre svega jer se igra odličan hokej. Možda su drugi timovi uložili više novca u svoje rostere, ali mi imamo jaki timski duh koji donosi prednost''
, rekao je Dreberg.

Kapiten ekipe Dimitrije Filipović, očekuje da se njegovi saigrači dobro pokažu u MOL ligi i veruje da je plejof i više nego realna opcija.

''Pre svega želim da podsetim sve da HK Beograd nije nastao kao fuzija Crvene zvezde i Partizana. Kao bivši igrač crno-belih, mnogo me ljuti kada se to spomene.

Partizan jeste igrao slovačku ligu, ali ona je za dve tri nijanse slabija od MOL lige. Ovo će nam biti velika škola, pogotovo kada je u pitanju reprezentacija, koja će sigurno biti jača nakon završetka ovog projekta''
,
rekao je Filipović.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zarkovacki Grof
Monday, 05.09.2016
17:40

Ajmo Hokejaski klub Beograd cela Srpska reprezentacija u jednom klubu igraju u Mol ligi

avatar
Zarkovacki Grof
Sunday, 04.09.2016
21:30

Dodjite u petak 9 Septembra u 17h i 30 min Ledena hala Pionir na prvu utakmicu u regionalnoj MOL ligi nnnHokejaski klub BeogradnnnHokejaski klub BeogradnnnHokejaski klub BeogradnnReprezentacija Srbije na jednom mestu ujedinjeni u jedan klub. nnProtivnik Rumunski klub Chikszerd nnUlaz slobodan uz plisanu igracku koja se baca na led cim padne prvi gool Hk Beograd.nSve igracke idu u humanitarne svrhe u Zvecansku.

avatar
Sunday, 04.09.2016
19:08

Sa njima ni u micama...